Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Besparen in Juli! 

Ik geef jullie regelmatig handige en originele bespaartips. Vandaag begint Juli, een nieuwe maand, middenin de zomer! En natuurlijk valt er deze maand ook weer genoeg te besparen, gebruik de tips vooral ook in andere maanden, want dat kan natuurlijk ook prima! Bespaar je mee?!

1. Je huis koel houden

Nu de zomers heter worden, worden er massaal airco's aangeschaft. Natuurlijk heel fijn, maar je kunt met een aantal handige tips je huis ook koel houden. Vorige week was het ruim 30 graden buiten en was het binnen bij ons 25 graden. Natuurlijk kun je een airco kopen , maar als je op je stroomverbruik wilt besparen, doe het dan zoals wij;

Op warme dagen zetten wij s'ochtends alles open. De ramen gaan wagenwijd open en het huis tocht dan lekker door, het koelt dan heerlijk af! Als ik zie dat de temperatuur stijgt, dan gaat alles dicht, ook de gordijnen! Zo houden we het lekker koel in huis. Als de temperatuur s'avonds lager is dan binnen, dan zetten we weer het een en ander open, ik vind de ochtend daarin wel handiger, want dan zijn de kinderen wakker en kan alles lekker doortochten.

In de winter doen wij dit trouwens ook zo; we maken gebruik van de warmte van de zon als die schijnt, dan gaan de gordijnen wijd open. Dat betekent vaak dat we zelfs op een koude winterdag, pas eind van de middag de verwarming aan zetten, de rest van de dag is het heerlijk warm in huis en dat scheelt. 

2. Let op sluipverbruik

Dit is ideaal om eens na te lopen als je op vakantie gaat. Ga je langer dan een paar dagen weg, haal dan alle stekkers eruit (behalve van je koelkast en vriezer, dat zou ik niet doen) ;) Als je terug komt van vakantie zul je zien dat je sommige dingen minder gebruikt en daarvan blijft de stekker eruit, dat scheelt vaak een heleboel sluipverbruik. 

3. Kook voor 2 dagen

Als het warm is, dan heb ik niet vaak zin om s'avonds boven de hete pannen te staan. Je kunt dan natuurlijk eten bestellen, maar dat is voor je budget ook niet echt voordelig. Probeer op deze dagen in 1 keer te koken voor 2 dagen, dat scheelt al de helft aan tijd. Je kunt ook vooruit koken als er warme dagen verwacht worden, dan doe je de maaltijden in de vriezer en hoef je ze alleen maar even op te warmen. Of je kiest voor salades, ook heel lekker bij warm weer!

4. Naar buiten! 

Het is weer om naar buiten te gaan, daarnaast staat de zomervakantie voor de deur, dus we gaan weer meer uitstapjes maken. Dat zullen duurdere uitstapjes zijn, maar wij wisselen ze graag af met goedkope uitstapjes. Juist als het lekker weer is, kun je goedkoop op stap. Je kunt naar een bos om een wandeltocht te doen (een kabouterpad is altijd leuk) of denk aan een middag naar het strand. 

Natuurlijk neem je zelf je eten mee en dat hoeft niet lastig te zijn. Ik maak vaak een salade en neem een afgebakken stokbroodje mee. En soms kiezen we juist voor allerlei hapjes; olijven, tomaatjes, plakjes komkommer, kruidencrackers, worteltjes, blokjes kaas, stukjes worst en een stokbroodje erbij. Dan kan iedereen pakken wat hij of zij wilt, ideaal met kleine kinderen. 

5. Tweedehands

Jullie weten dat ik fan ben van tweedehands, want het is duurzamer en goedkoper. Ik breng regelmatig een bezoekje aan de kringloopwinkel, meestal samen met iemand want dan kletsen we meteen bij! Maar in de zomer kun je er nog meer leuks scoren. Veel mensen zijn dan op vakantie (en hoewel dat dit jaar minder zal zijn, er gaan natuurlijk nog steeds heel veel mensen weg) Dat betekent dat er minder mensen bij de kringloopwinkels rondlopen en je dus een grotere kans hebt om iets moois te vinden, hou ook marktplaats in de gaten, daar kun je nu vaak voor nog minder een deal sluiten. 
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: