Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bespaar tip van de dag; Zo ga je goedkoop uit eten

Bespaar tip van de dag; Zo ga je goedkoop uit eten

In de rubriek "Bespaar tip van de dag" delen we nog meer handige bespaartips. Vandaag gaan we het hebben over uit eten gaan. Wij houden ervan... lekker een dag niet koken en genieten! Toch kan het een aardige dure hobby zijn, helemaal nu overal de prijzen hoger worden (ook in restaurants stijgen de prijzen flink). Gelukkig zijn er ook hier enorm veel mogelijkheden om je etentje buiten de deur betaalbaar te houden, we geven je vandaag handige tips!


- Verjaardagen


Een goed moment om uit eten te gaan is op je verjaardag (of net een aantal dagen ervoor of erna). Veel restaurants hebben een verjaardagsactie waarbij je gratis eet op je verjaardag. Wel moet je vaak met een minimaal aantal mensen komen eten, maar als je dat toch al van plan was, dan is het mooi meegenomen.


Zo kun je prima met je gezin uit eten gaan voor een leuke prijs.


- Groupon/ Social deal


Ik heb het idee dat Groupon een aantal jaar geleden veel populairder was, maar ze hebben nog steeds restaurant deals. Toch kijk ik zelf vaak via social deal. Je kunt vaak een 3 gangen menu uitzoeken voor een vast bedrag. De deals zijn iedere keer anders, dus bekijk goed wat je koopt. Soms betaal je de drankjes los en soms kun je niet uit de hele kaart kiezen, dat is prima als je iets lekkers ziet, maar zonde als er eigenlijk alleen maar maaltijden zijn die je niet aanspreken.


- Goedkopere restaurants


Je kunt uit eten en je kunt uit eten... er zijn verschillende restaurants in verschillende prijsklassen. Goedkopere restaurants zijn over het algemeen de pizzeria's, de Griekse restaurants en restaurants waar je voor een vast bedrag bijvoorbeeld 5 rondes tapas kunt bestellen. In een eetcafe kun je prima voor een leuke prijs uit eten. Wil je dus wat goedkoper uit zijn, zoek daar dan je restaurant op uit.


- Goedkopere dagen


Vooral bij restaurants waar je voor een vast bedrag kunt eten, zijn de bedragen lager op rustige dagen. Denk aan de maandag en dinsdag. Het weekend is voor veel restaurants toch wel druk, dus dan ligt de prijs hoger. Maakt het niet uit op welke dag je uit eten gaat, kies dan voor een rustigere dag.


- Bestel minder gangen


Een 3 gangen menu is lekker, maar ik zit zelf dan altijd bomvol. Daarom kies is er vaak voor om een hoofdgerecht te bestellen en een dessert (ik hou van zoet, dus ik heb liever een dessert dan een voorgerecht). De porties zijn vaak vrij groot, dus als je geen enorm grote eter bent, kies dan voor minder gangen.


- Social media


Volg je favoriete restaurants vooral op hun eigen social media. Leuke acties worden daar vaak als eerste gedeeld. Je hebt vast een aantal restaurants waar je graag eet, zorg dat je ze volgt en blijf op de hoogte. Misschien delen ze leuke acties of is er eens in de zoveel tijd een win actie... altijd leuk om dan mee te doen.


- Spaar voor je avondje uit


Je kunt ook op andere manieren besparen op je avondje uit. Door apart te sparen met bijvoorbeeld kooppunten in de supermarkt, klikprogramma's of het verkopen van je spullen op marktplaats. Door deze inkomsten apart te houden en te gebruiken als je uit eten gaat, voelt het alsof het een cadeautje is. En over cadeautjes gesproken... weet je niet wat je wilt vragen voor je verjaardag? Vraag dan een restaurantbon of cadeaubon van je favoriete restaurant, dat is altijd een succes.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: