Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

10 x dit kun je doen met kokosolie

10 keer dit kun je doen met kokosolie
Er staat hier altijd een glazen pot met kokosolie in huis. We gebruiken kokosolie in de keuken, maar ook in de badkamer! Vandaag vertel ik je over alles wat je met kokosolie kunt doen! 

1. Bakken 

Er gaan nogal tegenstrijdige verhalen de rondte over bakken in kokosolie. Velen menen dat het beter is dan andere oliën door de antioxidanten die in kokosolie zitten. Het voedingscentrum raadt het bakken in kokosolie juist af, omdat het veel verzadigd (verkeerd) vet bevat. 

Ik gebruik kokosolie af en toe om in te bakken. Wij vinden het vooral lekker in Aziatische gerechten, met de smaak van kokos geeft dat altijd een lekker smaakje. Ik ben persoonlijk van mening dat je vooral moet afwisselen met voedingsmiddelen en ook met olie. Wij gebruiken dus af en toe kokosolie, maar bakken ook in olijfolie en roomboter. 

2. Goed voor je tanden

Doordat kokosolie zoveel antioxidanten bevat, is het goed voor de tand gezondheid. Zo kan kokosolie tandplaque en tandbederf tegen gaan. Het best is om iedere dag eventjes te spoelen met kokosolie, dat is door de vettigheid best een uitdaging. 

Ik spoel af en toe met kokosolie, als ik merk dat mijn tandvlees gevoelig is of ik een wondje in mijn mond heb, dan helpt het echt om sneller te genezen. 

3. Huid insmeren

In de winter heb ik vaker last van een droge huid. Na het douchen jeukt het dan en het liefst wil ik dan krabben! Dat is natuurlijk niet goed, de huid moet juist gevoed worden. 

Ik smeer daarom vooral in de winter mijn benen en buik in met kokosolie, dat trekt snel in en mijn huid voelt daarna zacht aan en jeukt niet meer. 

4. Oog make-up verwijderen 

Ik draag niet veel make-up, maar wel bijna iedere dag mascara. Vroeger kocht ik allerlei spulletjes om het goed van mijn ogen af te krijgen... vooral waterproof mascara is dan een uitdaging. 

Met kokosolie kun je zelfs waterproof mascara snel verwijderen. Ik gebruik meestal wasbare watten schijfjes en met een drupje kokosolie gaat de oog make-up er zo vanaf! 
oog make-up verwijderen met kokosolie

5. Tegen insectenbeten


Niets is vervelender dan een muggenbult... die jeuk is zo irritant! Maar kokosolie helpt hier ook tegen, smeer de muggenbult in met de olie en laat even intrekken, de jeuk wordt meteen een stuk minder.


6. Haarmasker


Met mijn krullende haar is droog en pluizig haar mij niet vreemd (helaas). Haarmaskers van de drogist bevatten vaak allerlei dingen waar mijn haar niet blij van wordt, dus ik gebruik graag een haarmasker wat helemaal natuurlijk is. Kokosolie kun je in je haar verdelen en 10 minuten in laten trekken. Daarna goed uitspoelen! Het maakt je haar sterker en mijn haar is een stuk minder droog.


7. Lippenbalsem


In de winter is het heerlijk om buiten te zijn, maar de winterkou zorgt vaak voor droge lippen. Onze kinderen hebben ook regelmatig last van droge wangen. Dan pakken we ook de kokosolie erbij... even insmeren en alles is weer goed gehydrateerd.


8. Massage olie


Je hoeft geen aparte massage olie aan te schaffen, pak gewoon de pot kokosolie! De olie wordt vloeibaar bij zo'n 25 graden, dus je kunt er prima mee masseren. Door de kokosgeur waan ik mij altijd op een tropisch strand... aangezien dat echt al even geleden is, is dat mooi meegenomen. ;)


9. Kauwgom verwijderen


Kauwgom is heerlijk en leuk... totdat het in het vloerkleed blijft plakken... MAMA! We hebben echt geen idee hoe dit kan! "Opeens" viel het in het kleed en nu zit het vast.... herkenbaar ouders?


Door de kauwgom een beetje in te smeren met kokosolie kun je het daarna gemakkelijk verwijderen uit bijvoorbeeld een vloerkleed, gelukkig maar!


10. Scheerolie


Ik scheer het liefst met scheerschuim, maar het gebeurt regelmatig dat de kinderen in de douche of het bad hebben gespeeld en de bus scheerschuim "opeens" op is! Hoe vaak ik ook zeg dat dat dus niet de bedoeling is, gebeurt het nog vaker dan ik zou willen.


In de winter is een dagje later scheren geen probleem, maar in de zomer heb ik graag gladde benen! Daarom gebruik ik dan weleens de kokosolie. De olie even vloeibaar laten worden in je handen en op de huid smeren, dan kun je gemakkelijk scheren.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: