Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; schoen zetten,

surprise maken, sport en pakjesavond

Er is weer een hele week voorbij. De drukke weken voor de kerstvakantie zijn hier echt wel begonnen... met drukte op het werk tot drukte met de feestdagen. Cadeautjes kopen, schoen zetten... het is altijd druk, maar vooral erg gezellig! De afgelopen week gebeurde er ook weer genoeg! Ik heb heel veel foto's om te laten zien, kijk je mee?

De maandag begint met prachtige krullen. Hoewel ik enorm krullend haar heb, hebben de kinderen dat allemaal niet.. en dat willen ze natuurlijk wel graag! Ik had bij Sofie zondag een mooie vlecht gemaakt en die had ze ingelaten toen ze ging slapen. De volgende ochtend alleen nog even een mooie staart maken en voilà; krullen!

'S avonds kwam Dustin thuis met een leuk cadeau. Ik had deze etagere al eens gezien en nu nam hij hem mee voor mij, dat had ik niet verwacht, dus dat was extra leuk! Ik zette hem meteen in elkaar en hij kreeg een plekje op een bijzettafeltje... lekker gevuld met fruit.


Ik kreeg overigens gedurende de week via Instagram heel vaak de vraag waar we deze etagere kochten... maar dat was bij een lokaal tuincentrum die echt alleen hier in Almere zit. Ik zag wel deze versie van de etagere bij bol. Die is iets kleiner, maar vrij vergelijkbaar! (affiliate linkje)

Dinsdagmiddag maakte ik eerst een wandeling... de zon scheen en het was heerlijk! In deze tijd van het jaar moet je het ervan nemen als de zon schijnt (vind ik!) De kinderen speelden na school ook nog lekker buiten... De rest van de dag was ik druk bezig met een nieuw recept; De pinda rotsjes voor kerstmis. Ook de video kwam in het weekend weer online, die ook nog eens heel veel bekeken wordt, zo leuk!

Dinsdagavond waren we druk bezig met de Sinterklaas surprise. We waren er vanuit gegaan dat we er dit jaar 3 moesten maken, omdat Thijs in groep 5 ook al aan surprises deed... ook 1 van de redenen dat we afgelopen zomer het "geheim" aan de meiden hebben vertelt... maar wat bleek? Ze doen dit jaar nog geen surprises in groep 5, haha! Nou ja, samen met Thijs gingen we wel aan de slag, er werd een zwembad gemaakt en hier waren we nog druk bezig.

woensdagmiddag gingen Thijs en Dustin naar de kapper en ik ging met de meiden naar het centrum. We gingen op zoek naar lekkere warme laarzen, want de paren die ze nog hadden waren allebei dinsdag kapot gegaan... helaas konden we niet slagen. Maar ze hadden wel geluk! Ze konden met Sinterklaas op de foto, ook leuk! En daarna reden we nog door naar het tuincentrum om met Anna en Elsa op de foto te gaan... leuk allemaal. 'S avonds was het tijd om weer de schoenen te zetten, want dat blijft ook gewoon hartstikke leuk!

Donderdag was het echt grijs en grauw! En koud, brr! Toch maakte ik weer een wandeling, want lekker naar buiten is nooit verkeerd. Daarna ben ik lekker naar opwarmen met een kop thee, dat was wel nodig!

Vrijdagavond ging Thijs naar karate en de meiden gingen alvast lekker in bad... ook daarna moest er weer een vlecht in het haar...

Zaterdag werd er wat uitgeslapen, maar niet te lang... want we moesten om 10u bij sport zijn. Sara sport in een grote sporthal en daar was het kouder dan koud! We besloten om lekker in de kantine op te warmen met koffie en warme chocolademelk, geen straf zo!

Na het sporten konden we mooi nog even naar de stad, waar meer schoenenwinkels te vinden zijn. En ja hoor.. beiden konden ze slagen voor lekkere warme laarzen.

Zaterdagmiddag was het voor ons tijd om Sinterklaas te vieren! Ik gebruikte de kerst etagere nu voor al het Sint lekkers... en dat stond ook prima!

En de kinderen werden weer enorm verwend! We kozen er dit jaar voor om niet teveel pakjes te doen, maar iets duurdere dingen, die ze echt graag wilden. En dat was een succes! Thijs kreeg een cadeau waar hij het al jaren over had, dus hij was helemaal verrast en gelukkig, zo lief! De meiden kregen ook precies wat ze graag wilden en gingen meteen spelen... We sloten de avond af met zelfgebakken speculaas van oma en erwtensoep van oma, dat is inmiddels een traditie met Sinterklaas!

Zondag moest Dustin weer aan het werk en ging hij glibberend op pad... het was mega glad! Een collega was enorm hard gevallen met de fiets, dus echt oppassen! Gelukkig ging bij hem alles goed en kon hij meteen eerste hulp verlenen toen hij op zijn werk aan kwam. Wij hadden een rustige dag... de kinderen sliepen lang uit en we begonnen de dag met een stukje speculaas. Daarna werd er uitgebreid gebadderd, draaide ik nog 2 wassen en toen was het al middag... we deden nog wat boodschappen en de rest van de dag speelden ze met het gekregen speelgoed, een echte zondag!

In ons nieuwe huis hebben we een echte open haard, dus 's middags staken we die lekker aan... altijd mooi en heerlijk warm! Toen Dustin thuis kwam hadden we lekkere hapjes gemaakt en keken we Home Alone, heerlijk knus! We zaten eigenlijk te wachten op de sneeuw die zou vallen, maar hier viel uiteindelijk heel weinig (en ook pas s' avonds laat)


De komende week staat nog een beetje in het teken van de Sint. De kinderen vieren namelijk nog Sinterklaas op school. Verder ga ik een dagje op pad, gaat Sofie lekker bakken en staat er weer veel sport in de agenda! Fijne week allemaal!

Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: