Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 x besparen in December

December is begonnen, de allerlaatste maand van 2023! Iedere maand opnieuw delen we op de blog 5 bespaartips of opdrachten om die specifieke maand mee aan de slag te gaan. Deze keer 5 nieuwe opdrachten voor December. Dat is voor velen een drukke maand, maar als je er af en toe even voor gaat zitten, dan moet het lukken!


Hier kun je de bespaartips van November nog eens teruglezen. Dan gaan we snel beginnen met de bespaartips en opdrachten van deze maand;


1.Uitjes in de kerstvakantie


Heb je kinderen, dan komt de kerstvakantie er straks ook weer aan. Hoewel de vakantie 2 weken duurt, is hij alsnog vaak snel voorbij, omdat de weken al volzitten met de feestdagen, maar zeer waarschijnlijk wil je ook wat leuke dingen gaan doen.


Bedenk nu alvast welke uitjes leuk zijn voor iedereen. Plan er niet teveel, maar doe alvast ideeën op. Zoek op internet naar korting en bestel alvast kaartjes als dat kan. Als je op het laatste moment naar korting gaat zoeken, dan levert dat vaak niets op, dus begin er alvast mee, dan heb je straks een aantal goedkopere uitjes.


Denk aan sites zoals social deal, Groupon, of rentepunten van ING als je daar een bankrekening hebt.


2. 10 dingen in de verkoop


Deze maand hebben we als opdracht om 10 dingen in de verkoop te zetten. Er zijn vast spullen in huis die je niet meer gebruikt, kleding die je niet meer draagt (misschien een kersttrui of kerst outfit die de kinderen niet meer passen?). Het ruimt heerlijk op als je wat kunt verkopen. Ga een uurtje op zoek, maak wat foto's en zet de spullen online, kijk gewoon eens wat je deze maand kunt verkopen, dat is meteen een mooi extraatje.


3. Eet je vriezer leeg


Het verbaasd mij persoonlijk altijd hoe snel de vriezer vol zit. Eerder hadden we 3 lades, die altijd vol zaten en nu een grotere vriezer, die meestal ook vol zit. Plan deze maand bewust dagen waarop je de vriezer leeg eet. Waarschijnlijk ben je deze maand meer kwijt aan de boodschappen, dus een paar dagen geen boodschappen hoeven doen voor het avondeten kan aanzienlijk schelen.


4. Spaardoelen voor 2024


Het is verstandig om alvast na te denken over je financiële situatie in 2024, eerder schreven we al over hoe je een financieel plan maakt. Maar denk ook alvast na over je spaardoelen voor volgend jaar. Wil je eindelijk die buffer opbouwen en hoeveel wil je dan sparen? Heb je grotere spaardoelen zoals een verre reis of nieuwe bank of auto... maak er een spaardoel van.


Bedenk wat je wilt sparen en hoelang je erover wilt doen. Bereken dan hoeveel je per maand moet sparen voor dat doel, zo heb je dat concreet en kun je er volgend jaar mee aan de slag.


5. Niet kopen, maar lenen


Wist je dat er heel veel dingen te leen zijn? En in December kan dat mooi van pas komen. Denk aan een gourmetstel. Dat hoef je niet perse aan te schaffen als je dat van vrienden kunt lenen. Of misschien heeft een vriendin wel een mooie kerstoutfit in de kast hangen die je mag lenen omdat ze zelf dit jaar iets anders aan wilt.


Om dingen te lenen hoef je het vaak alleen even te vragen. Zo zette ik ooit een oproepje op Facebook en konden wij daardoor een dakkoffer voor op de auto lenen van vrienden.


Door te lenen hoef je de spullen, die je vaak maar soms of kort gebruikt, niet te kopen en dat kan flink schelen. Leen ook vooral je eigen spullen uit; De fondueset die in de kast staat, de grasmaaier in de zomer en de slee als het gaat sneeuwen en je gaat zelf niet naar buiten...


Met deze 5 bespaartips en opdrachten kun je weer aan de slag gaan, succes! En maak er een mooie Decembermaand van.

Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Onze week; Lekker lenteweer, naar de dierenarts en heerlijk eten
door Doortje 09 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Op zoek naar goede pannen? Lees hier de tips!
door Doortje 08 apr., 2024
Op zoek naar goede pannen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Recept; Aardbeien jam twisters
door Doortje 06 apr., 2024
We maken vandaag lekkere makkelijke aardbeien jam twisters!
Show More
Share by: