Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; 
Een korte schoolweek, logeren en klimmen en klauteren!

Het is alweer maandag, tijd om jullie weer een kijkje te geven in onze week! De kinderen gingen maandag en dinsdag weer naar school na de Mei vakantie. Woensdag was er een studiedag en daarna hemelvaart, dus het was een korte schoolweek. Er werd nog gelogeerd en we gingen klimmen en klauteren, kijk je mee?! 

Maandag kwamen de meiden uit school en werd er met de barbies gespeeld. Ze hadden op een filmpje gezien hoe je van een ballon heel gemakkelijk een badmuts kon maken. Dus met een beetje hulp... zie hier; barbie met een badmuts! Daarna werd er natuurlijk in het bad gespeeld en kon barbie mooi meezwemmen.

Dinsdag gingen de meiden na schooltijd bij een vriendje spelen en gingen ze koekjes bakken. Ik kreeg de ene na de andere leuke foto doorgestuurd en haalde ze aan het eind van de middag op met een stapel koekjes, die moesten natuurlijk voorgeproefd worden!

Woensdag was het lekker weer, heerlijk! Jullie weten vast inmiddels wel hoe blij ik altijd word van het zonnetje, dus van mij mogen er nog veel meer van zulke dagen volgen. Helaas heeft de regen dit voorjaar wel een beetje de overhand, haha! Maar dat komt vast nog wel goed.


De kinderen waren vrij ivm de studiedag en toevallig hadden Dustin en ik nog een afspraak staan. Dus opa kwam even oppassen en daarna gingen we 's middags in de tuin aan de slag. Het gras werd gemaaid en deze tuinman deed ook gezellig mee.

Donderdag was het weer tijd voor een logeerpartij! De meiden gingen bij opa en oma slapen. De dagen werden al afgeteld en ze waren nogal vroeg wakker... ;) Toen werd er meteen van alles ingepakt en voordat we het wisten lag de hele gang vol met spullen. Ze waren klaar om te gaan.

Toen de meiden opgehaald waren, was ik gezellig samen met Thijs. Dustin moest werken en wij fietsten samen nog even naar de supermarkt, we haalden nog wat lekkers omdat hij een vriendje had uitgenodigd om bij ons te blijven slapen! We kwamen onderweg nog zwanen met kleintjes tegen, zo leuk om te zien!


En 's middags vermaakten de jongens zich met gamen, spelen en ging ik nog met ze naar een andere speeltuin. De middag vloog om en 's avonds bakten we lekker frietjes en aten we zelfs in de tuin, dat is dit jaar nog weinig voorgekomen!


Ze bleven uiteindelijk op tot 22u, dus toen snel naar bed en het was in no-time stil boven. 

Toen de meiden vrijdag weer thuis waren en het vriendje van Thijs was opgehaald, besloten we om 's middags nog naar het belevenissen bos in Lelystad te gaan. Ik had daar al regelmatig over gelezen en het was de perfecte dag om daar eens te gaan kijken.


Het was heel erg leuk en er was veel te doen! Ik zal er binnenkort nog eens een blog aan wagen, want het is echt een goede tip voor een leuk dagje uit...

Het is overigens echt een toptip om droge kleding mee te nemen zoals je ziet... want er is veel te doen waarbij je in het water kunt vallen ;) Hier doe ik net alsof ik deze hindernis wel even ga doen...

En hier roept Dustin dat het echt geen goed idee is, haha! Ik was al niet van plan om te gaan hoor... ik ken mijzelf en zou echt zo in het water kieperen...


Het was in ieder geval een fijne middag, we vermaakten ons prima. De kinderen konden, nog moe van alle logeerpartijen, 's avonds na een douche zo hun bed in, ze sliepen bijna meteen.

En toen was het zaterdagochtend. Dustin naar zijn werk, Thijs weer naar scouting en de meiden waren heerlijk aan het spelen met de strijkkralen. We maakten er een rustige dag van, lekker relax!

Tussen de buien door maakte ik nog een lange wandeling met de kinderen. Bij onze gemeente kon je een afvalknijper aanvragen, maar vanwege de grote belangstelling waren die niet meer beschikbaar. (Alleen maar goed natuurlijk) Maar inmiddels hebben we er zelf 1 aangeschaft en die nemen we regelmatig mee als we gaan wandelen.


De kinderen vinden het ook leuk om omstebeurt alles op te prikken en we hadden weer flink wat verzameld. Met name mondkapjes... bizar hoeveel er daarvan in de bosjes liggen!


Wat ik overigens echt mooi vind, is dat dit steeds normaler wordt. Sommige mensen kijken je echt nog steeds wel aan met een blik van; wat zijn jullie nou weer aan het doen? Maar ja, daar wordt de buurt niet schoner van. Ik vind het fijn om te merken dat de meeste mensen het steeds normaler vinden, want we worden regelmatig aangesproken met complimenten; wat goed dat jullie dit doen! En ik zie hier in onze buurt bijna dagelijks mensen een rondje lopen. Daarmee wordt het alleen nog maar schoner en normaler en dat is fijn voor onze leefomgeving, ik hoop echt dat dit zo door groeit qua positiviteit.


En zo sloten we de week weer af. Alle vakantie en vrije dagen zijn even voorbij (al staat straks Pinksteren en een handvol studiedagen weer voor de deur) maar voor de komende week even een normale 5 daagse schoolweek voor de kinderen, daar hebben ze ook zeker weer zin in! 

Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: