Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze vakantie bij Vakantiepark Port greve

Onze vakantie bij Landal Port greve
Zoals ik in het weekoverzicht al vertelde, zijn wij heerlijk een week weggeweest naar Vakantiepark Port Greve. Dit bungalowpark in Zeeland is niet alleen leuk in de zomer, maar ook in de herfst. Ik vertelde eerder al over onze andere vakanties, lees de artikelen gerust eens terug. Vandaag vertel ik je alles over dit bungalowpark in Zeeland en hoe onze vakantie is geweest. 

Onze vakantie;

Ik wilde al langer graag eens naar een bungalowpark aan de kust. Wij zitten meestal in een bosrijk gebied en dat is ook erg leuk, maar de zee is natuurlijk weer heel anders! De bungalowvakanties zijn sinds corona een stuk duurder geworden en daarom zou ik vooral adviseren om eens in het laagseizoen te gaan.... ook een weekend of midweek is al hartstikke leuk. In de zomervakantie zijn de prijzen weer heel anders. 

Wij zijn een week op het park geweest. We hebben zonnig weer gehad, waarbij we lekker op het terras konden zitten (en dat in Oktober!) maar ook een paar dagen regen. Wij zaten met onze bungalow vrij ver van de winkel en binnenspeeltuin af, dus we zijn ook een keer helemaal nat geregend! Maar dat hoort er een beetje bij in Nederland, haha! 

Faciliteiten;

Dit park heeft ontzettend veel faciliteiten. Het zwembad was weer erg favoriet bij onze kinderen. Het is een groter zwembad dan bij andere parken waar wij geweest zijn en er was een lange glijbaan, waarbij je zelf kon kiezen welke kleuren je binnenin zag als je naar beneden ging. Wij zijn zelf ook vaak van de glijbaan geweest, maar ook voor de meiden (nu 6 jaar) was de glijbaan niet eng, ze vonden het geweldig! 
Landal Port Greve zwembad

Meestal is er op een bungalowpark een kleine supermarkt, waar je terecht kunt voor je dagelijkse broodjes en wat vergeten boodschappen, maar hier zat een heuse supermarkt, waar ze echt heel veel hadden. Van de bekende broodjes tot verse groenten en fruit en van paracetamol tot alles voor de BBQ. Naast de supermarkt was er ook een groot gedeelte met souvenirs, boeken, tijdschriften, spelletjes, speelgoed, kleding etc. Het was voor ons gewoon leuk om regelmatig even een kijkje te nemen. Je kunt hier alle boodschappen halen die je nodig hebt. 


Er is natuurlijk ook een restaurant, waar wij 1 avond hebben gegeten. Het restaurant is vrij groot en ziet er gezellig uit. Onze avond was minder geslaagd omdat het vrij lang duurde voordat wij onze bestelling kregen, het was die avond erg druk en daardoor duurde alles erg lang. De kinderen vermaakten zich prima in de binnenspeeltuin tijdens het wachten, maar hadden na ruim een uur wel erge honger. Toen het eten er eenmaal was, hebben we ervan genoten, wij bezochten het restaurant op de pizza avond en de pizza's waren heerlijk! Wel besloten wij om in de bungalow een dessert te eten en koffie te drinken, omdat wij niet nog een keer zo lang wilden wachten...


Ook de snackbar probeerden we een avond uit. De friet was lekker en toen bleek dat er bepaalde snacks op waren, konden we anderen kiezen, helemaal prima.


Juist omdat het een paar dagen slechter weer was (en daar gingen we ook wel vanuit in de herfst. zochten we naar een park met een leuke binnenspeeltuin. Er was hier een uitgebreide speeltuin, waar van alles gedaan kon worden; in de ballenbak, airhockey, met kapla bouwen en spelen, met water en zand, tekenen, knutselen en nog veel meer. Het was voor onze kinderen een groot succes. 


En natuurlijk was er tijdens onze vakantie ook genoeg animatie. Met de minidisco, Bollo die ging voorlezen, marshmallows roosteren en nog veel meer was er meer dan genoeg te doen.

Landal Port Greve binnenspeeltuin

Accommodaties;


Op Vakantiepark Port Greve vindt je verschillende accomodaties. Van bungalows tot appartementen die direct aan het Grevelingenmeer liggen. Van 4 personen tot 10 personen, dus voor ieder wat wils.


Wij waren met familie op vakantie en zaten samen met hen in een bungalow voor 8 personen. Het was een prima bungalow, wij zaten op een vrij rustig stuk van het park en dat betekende veel rust en lekker slapen, heerlijk! Er was een sauna in de bungalow waar wij regelmatig gebruik van hebben gemaakt en het andere grote pluspunt; er was een wasmachine. Op vakantie is kleding wassen niet mijn favoriete bezigheid, maar met water en strand in de buurt, wordt kleding sneller vies en dat is helemaal niet erg. Wij konden van alles nog even wassen en dat was ideaal.


De omgeving;


De omgeving was natuurlijk 1 van de redenen dat wij voor dit park kozen. Direct aan het Grevelingenmeer, waardoor je, als je het park uit loopt binnen 2 minuten op het strand staat. Een groter strand aan de zee vindt je op zo'n 15 minuten rij afstand en dat is heerlijk! (Let er wel op dat je betaald moet parkeren overal)


Wij zijn zelf een dag naar Renesse geweest (en hebben daar oa een tuincentrum bezocht toen het slecht weer was, heerlijk om alvast wat kerstsfeer op te snuiven) en Zierikzee ligt op 10 minuten rijden waar wij oa de Zeeuwse bolussen kochten bij de bakker. Zierikzee is niet heel groot, maar je kunt er prima een dagje winkelen.


Wij hebben een heerlijke week gehad. Het park was leuk voor de kinderen, we hadden eendjes vlakbij onze bungalow en we zagen regelmatig konijnen rondhuppelen. Het park is geschikt voor honden en die zie je dan ook heel erg veel. wij zijn dat gewend van Twenhaarsveld (wat ook echt een park is waar veel faciliteiten voor de viervoeter te vinden zijn) Toch vonden we het bij Port Greve meer opvallen. Overal in het park stonden afvalbakken met zakjes om de uitwerpselen op te ruimen, maar toch lag er op veel plekken poep, dat geeft het park toch een beetje een viezige uitstraling. Maar goed, dat mocht bij ons de pret niet drukken (en het is natuurlijk een momentopname) wij hebben een heerlijke week gehad en hebben genoten aan de Zeeuwse kust!

Landal Port Greve review
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: