Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Naar het Spoorwegmuseum in Utrecht

Naar het Spoorwegmuseum in Utrecht
Afgelopen weekend gingen wij weer eens een dagje op pad. De afgelopen tijd zijn wij helemaal niet veel weggeweest, maar wat is het heerlijk dat er heel veel weer gewoon kan! Onze bestemming deze keer; Het spoorwegmuseum in Utrecht. Wij hebben het museum al meerdere keren bezocht en de kinderen vinden het iedere keer weer een feestje. Ik vertel je graag over onze dag en over het Techlab XL evenement in de herfstvakantie in het museum. 

Techlab XL 

Tijdens de komende herfstvakantie is er weer een Techlab XL evenement in het museum. Van 16 t/m 24 Oktober kun je in het museum kennis maken met het thema trein en techniek. Je kunt aan de slag gaan met allerlei proefjes (en er zijn demonstraties) waarbij je leert over stoom, stroom, wielen en weerstand. Je kunt zelfs proberen of jij sterk genoeg bent om een een echte trein in beweging te krijgen! 

Het hele jaar door Techlab

Treintechniek is best ingewikkeld en daarom kun je naast het Techlab XL evenement het hele jaar door terecht in het Techlab. Je regelt de luchtdruk door de remkraan te bedienen, leert over de ondergrond van het spoor en uiteindelijk doe je een examen, ga jij het halen? (Sara deed het verrassend goed zoals je op de foto kunt zien! 
Techlab Spoorwegmuseum

Attracties;


Ons dagje uit begon op tijd, wij parkeerden de auto precies om 10u toen het museum open ging. (Wist je dat je ook prima met de trein naar het Spoorwegmuseum kunt? Dat gaan wij ook eens proberen!) Aangezien de kinderen het museum al redelijk goed kennen, gingen we meteen naar een aantal attracties; Bij de "stalen monsters" ontdek je via een kleine achtbaan de treinen van vroeger... met het sissende geluid en je ontdekt de vele beroepen bij het spoor, na het eerste rondje, gingen we meteen nog een keer.


Daarna gingen we naar de vuurproef, waar we ook niet 1, maar meteen 2 ritjes maakten. In deze simulator mag je helemaal zelf een trein besturen... en dat gaat natuurlijk niet altijd als vanzelf. Soms moet er op de dodemansknop gedrukt worden om de trein te laten stoppen. Je reist over het spoor, in het verleden, maar ook in de toekomst.


Toen was het voor ons tijd om weer terug naar het verleden te gaan. In de attractie "De grote ontdekking" reis je terug naar het jaar 1839. En extra leuk; Je mag overal zelf kijken en ontdekken... ideaal voor de kinderen, die alles machtig mooi vonden van zo lang geleden.

De grote ontdekking, Spoorwegmuseum

Na de attracties was het tijd om zelf het museum verder te ontdekken. Wij bezoeken graag musea met de kinderen, uiteraard vooral de musea die voor de kinderen ook heel erg leuk zijn. In het Spoorwegmuseum zijn er zoveel mooie treinen te zien, de kinderen liepen alle treinen langs, riepen door de omroep installatie en ontdekten buiten nog veel meer treinen en alles over het onderhoud. Wij hobbelden lekker achter ze aan en keken onze ogen uit.


Toen was het tijd voor het theater. In het stoomtheater zijn dagelijks meerdere theatershows te zien. En ook handig met kleinere kinderen, want de shows duren ongeveer 20 minuten. De acteurs zijn enthousiast en de shows zijn interactief, het publiek doet mee!


Na de show was het tijd om lekker te lunchen... en we hadden geluk met het weer! Buiten in het zonnetje genoten wij van een lekkere lunch terwijl de kinderen door de speeltuin renden (en tussendoor even snel kwamen eten) en nog een ritje in de Jumbo express maakten (geschikt voor kinderen tot en met 12 jaar)


Hierna maakten we nog een rondje door het Techlab, gingen we nog een keer naar de Stalen monsters, bekeken wenog een keer alle treinen en werd er druk gespeeld. We brachten nog een bezoekje aan de museumwinkel en toen was het echt tijd om te gaan. We komen snel weer terug!

Het Techlab XL evenement is te bezoeken van 16 t/m 24 Oktober

Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10u - 17u

Voor meer informatie en het bestellen van tickets kun je terecht op www.spoorwegmuseum.nl

Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Show More
Share by: