Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Het leed dat trakteren heet! 

De meiden gaan vandaag trakteren op school, daar kom ik binnenkort nog even op terug ;) Maar vandaag neemt gastblogger Saskia jullie mee in het leed dat trakteren heet... ;) 

Nee hoor grapje, stiekem vind ik het heel leuk dat trakteren van de jongens op de opvang. Maar de horrorverhalen die ik hoor van vriendinnen met oudere kinderen maken dat ik nu al vrees voor de toekomst. Om het over kinderpartijtjes nog maar niet te hebben.. Met twee verjaardagen in het vooruitzicht ontstond opnieuw de vraag wat we dit jaar gaan trakteren. Natuurlijk wil ik nog niet verklappen wat de jongens de komende twee weken gaan trakteren, dus laat ik jullie graag zien wat er hier in huis de afgelopen drie jaar getrakteerd is.

Julian zijn eerste keer trakteren staat me nog helder voor geest, ‘hoeveel baby’s zitten er eigenlijk op de groep? Moeten we ook iets meenemen voor de juffen? Geven we iets met eten of iets om te spelen? Wat kunnen we geven waar ze niet in kunnen stikken?’ (Echt, dat laatste zorgde voor nachtmerries). Het werden.. badeendjes. Leuk versierd, kaartje er aan en met zijn Bumba feestmuts op zat hij stralend de eendjes door te schuiven naar zijn groepsgenootjes. Dat een week later opnieuw badeendjes werden getrakteerd mocht de pret niet drukken. 

Toen Julian 1.5 jaar oud was mocht hij de babygroep vaarwel zeggen en over naar de dreumesgroep. Hoewel we nog niet lang daarvoor nog hadden getrakteerd bogen we ons opnieuw over de vraag wat te trakteren. Het werd deze leuke verzameling aan auto’s!  
Wat heb je hier voor nodig?

- Snelle Jelle kruidkoek
- Zwart karton
- Wit krijtje
- Auto’s
- Dubbelzijdig plakband 

Vervolgens is het een kwestie van met het karton en het krijtje een stuk autoweg creëren, deze op de kruidkoek plakken en vervolgens de auto er boven op plakken met dubbelzijdig plakband. Om het af te maken hebben we alle auto’s op een versierde doos geplakt. We kregen enorm veel leuke reacties op deze traktaties! Ik denk dat als we Julian deze traktatie over twee weken opnieuw mee zouden gaan geven hij met alle auto’s weer naar huis komt, geen haar op zijn hoofd die er aan denkt om iets vrijwillig af te gaan staan waar hij zelf zo graag mee speelt. Gelukkig is dat anders als ze nog iets jonger zijn..

Toen Julian zijn tweede verjaardag vierde raakten we op het idee doordat Julian veel speelde met de plastic jungledieren op zijn kamer. Diezelfde jungledieren kochten we massaal in bij de Hema om hier vervolgens een traktatie van te maken. De dieren kregen op hun rug een versierd doosje rozijntjes die we met een touwtje op hun rug vast hebben gemaakt. Aan het touwtje hingen we een kaartje waarop zijn naam en leeftijd stonden geschreven. Succes verzekerd! Klinkt heel simpel maar viel wel wat tegen, door de rozijntjes op hun rug werden sommige dieren wat zwaar en bleven ze niet meer allemaal staan. De truc is dan ook om vooral de wat groteren, brede dieren te gebruiken voor deze traktatie. En gelukkig zal er geen kind zijn die een probleem van maakt van een omgevallen antilope.  

Hebben jullie nog leuke tips voor traktaties? Ook voor kinderen die wat ouder zijn? Laat ze ons weten via Instagram! 
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: