Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Gezond blijven als je thuis bent! 

We moeten allemaal zoveel mogelijk binnen blijven. Dat klinkt niet zo erg, want we hebben Netflix en vermaken ons wel, toch?! Nou, een dagje binnen blijven vinden we vaak heerlijk en de rust van nu is ook fijn. Geen volle agenda's, geen zwemles, geen school, maar wel werk, kinderen thuis lesgeven en dus het feit dat we veel dingen niet "mogen" Dat kan erg vervelend voelen. 

Hoe zorg je ervoor dat je deze periode zo gezond mogelijk doorkomt? Daar heb ik vandaag een aantal tips voor! 

1. Water drinken

Een glas water voor de maaltijd is goed voor de spijsvertering, maar water is ook dorstlessend en zorgt ervoor dat afvalstoffen uit je lichaam kunnen. Ik hoor van veel mensen dat zij momenteel last hebben van veel meer snaaien, door verveling en water kan daar ook bij helpen. Vaak als we trek krijgen, de echte snaaidrang, dan komt dan doordat we dorst hebben. Een groot glas of een flesje water helpt dan meteen. 
Dus vervang je glas sap of frisdrank deze tijden iets vaker door water, dat is voor je gezondheid erg goed. 

2. Gezonde keuzes

In deze tijden is het maken van gezonde keuzes belangrijk, maar ook erg moeilijk. Want het liefst duiken we in bed en worden we weer wakker als we dit allemaal voorbij is, maar dat kan helaas niet. Het maken van gezonde keuzes is makkelijker als ze ook voor de hand liggen. Dus zorg voor lekker veel fruit waar je van houdt en koop lekkere groenten. Koop een pak koekjes, maar hou het daarbij. Gooi niet je hele voorraadkast vol met ongezonde dingen, want als je ze in huis hebt, dan eet je ze op.

3. Neem de tijd

Het grote voordeel is dat de meesten van ons veel tijd hebben. Dus je kunt ook de tijd nemen voor de gezonde dingen. Denk aan het uitgebreid koken van een gezonde maaltijd of het maken van een salade voor de lunch. En neem ook de tijd om rustig te eten, kauw rustig en neem dus de tijd. Dat is voor je spijsvertering ook prettiger en de kans dat je teveel eet, is meteen een stuk minder. 


4. Vermijd stress

Stress is niet goed voor je immuunsysteem, het zorgt ervoor dat je niet lekker in je vel zit. En deze tijd is dat nog extra lastig, want we hebben te maken met een onzekere situatie. We weten niet wanneer we alles weer mogen, wanneer de kinderen weer naar school gaan en/ of we onze baan straks nog wel hebben, want de economie krijgt hier zeker weten een flinke klap van. 

Heb je het idee dat het nieuws je alleen maar de put in trekt, lees het dan nog maar 1 of 2 keer per dag. Zoek afleiding met videobellen, een leuke serie of een vrolijk boek en zorg ervoor dat je het vervelende nieuws af en toe ook een beetje vergeet. We kunnen op dit moment niets anders doen dan wachten, dus maak je ook niet te druk. 

Misschien vindt je het wel prettig om te mediteren of je eens te verdiepen in yoga of ontspanningsoefeningen. Kijk wat jij prettig vindt en wat werkt.

5. Beweging

Bewegen buitenshuis is natuurlijk het allerfijnste. Gelukkig kun je nog wel wandelen of fietsen mits je voldoende afstand houdt en als je dat prettig vindt. Ik doe dat wel iedere dag. De kinderen komen dan iedere dag even buiten, even frisse lucht en we zijn veel in onze tuin. 

Toch is gebleken dat we allemaal veel minder bewegen, het is ook heel verleidelijk om op de bank te hangen, maar je voelt je er niet echt beter door. Zoek dus naar mogelijkheden om iedere dag sowieso een half uur lekker te bewegen, meer is natuurlijk nog beter! En dat kan ook binnenshuis...
- Doe bijvoorbeeld mee met "Nederland in beweging" uitgezonden door de NPO, iedere dag een kwartiertje beweging
- Zet je favoriete muziek op en dans door de kamer (onze kinderen zijn ook fan van Just Dance
- Ren de trap op en af (of spreek bijvoorbeeld af dat je alleen nog boven naar de wc gaat, dan heb je dus meer beweging te pakken, omdat je iedere keer de trap op en af gaat)
- Zoek op Youtube naar leuke workouts. Er zijn er duizenden! Ik vind zelf de wandel workouts leuk, maar ook zumba of andere workouts. 
- Schaf een hometrainer aan.

Zolang je maar beweegt! Het is goed voor je lichaam, goed voor het mentale stuk en je voelt je echt beter. 

Met deze tips komen we deze weken wel gezond door, dat weet ik zeker! 
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
Show More
Share by: