Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Een vriendelijke midweek weg naar Landal Hunerwold State

Landal Hunerwold State
Gastblogger Eva ging een heerlijke midweek weg naar Landal Hunerworld State. Vandaag vertelt ze over hun ervaringen en alles wat je wilt weten over dit park! 

Mijn moeder en ik hadden zin om nog een midweekje weg te gaan in het deel van de vakantie waarop de grote kinderen bij hun vader zouden zijn. Marco moest gewoon werken, dus gingen we uit van ons eisen pakket. We gingen er met boeken al vanuit dat dingen als een ballenbak, animatie en een zwembad nog gesloten zouden zijn.
De keuze viel op een park wat wij nog niet kenden: Hunerwold State. Een klein park met huisjes voor 4 en 6 personen. Wij boekten een huisje voor 6 personen, zodat Alecia een eigen kamer zou hebben. Niet zo lang geleden waren we met alle kinderen en mijn moeder een midweek weg en sliep Alecia bij ons op de kamer, wat zorgde voor korte of onderbroken nachten. Want als ze ons ziet, wil ze spelen.
Het prijsverschil was ook niet zo groot tussen het 4 en 6 persoonshuisje.
We kregen een huisje met haard, bubbelbad en sauna. Van de sauna hebben we geen gebruik gemaakt.
 
Onverwacht bleek Marco toch een dagje vrij te kunnen krijgen en een nachtje mee te kunnen. Wij besloten dit bij aankomst te regelen. De inchecktijd is later dan we bij andere parken gewent zijn. Echt pas vanaf 16.00 kan je inchecken, wat met een hongerige dreumes wel lastig timen is. We besloten om voor haar een potje mee te nemen, zodat zij bij trek meteen kon eten.
 
Het kinderbedje stond netjes klaar en ook voor de masterbedroom lag het beddengoed, wat aanzienlijker zachter was dan ons vorige Landal bezoek, klaar. Ik zou alleen nooit van zijn Lang zal ze Leven meer met mijn moeder in een tweepersoonsbed slapen. Dat gaat geen halve nacht goed.
Bij de receptie werd mijn moeder allerliefst te woord gestaan. Het is voor hen niet standaard dat er 3 generaties vrouwen samen op pad zijn ipv een stel met een kindje. Ook dat we voor Marco een nachtje bij wilden boeken en een setje beddengoed nodig hadden was geen probleem. We mochten zelfs de dag erna terug komen om het af te rekenen, want door het binnen komende volk, hadden ze het een beetje druk.
Een midweek weg bij Landal

Bij het huisje is een nette parkeerplaats voor 1 auto. Aangezien Marco na 1 nachtje alweer naar huis moest, waren we met 2 gekomen, die hij op een parkeerplaats buiten het terrein kon zetten. Wat mij opviel met ons ongeleid projectiel op kleine voetjes, is dat echt alle auto’s heel rustig rijden op het park en de wegen zijn overzichtelijk.


Vanuit het park is er voldoende te beleven, je kan vanuit het park wandelen en er is een speeltuintje. Verder is het een klein park, wat zich vooral uit in het minimale winkeltje. Ik was er vanuit gegaan een paar dingen voor het ontbijt wel aan te kunnen schaffen, maar dat werd lastig. Omdat de volgende ochtend koningsdag was, was het ook niet meer mogelijk om broodjes of ontbijtpakket te bestellen. De andere dagen werkte het wel goed, de dag van tevoren broodjes bestellen en in de ochtend ophalen. Ik weet nu niet of ik er overheen gelezen heb, omdat ik van andere parken meer gewent ben.


De oplossing die ze wel hadden, is dat de naastgelegen camping nog wel broodjes kon verzorgen. Als je het hek uit liep van het Landalpark dan liep je al over het terrein van de Camping. Daar was nog een 2e leuke speeltuin en een soort eetcafé. Ook hier waren de mensen erg vriendelijk en we hebben daar een paar keer eten opgehaald, wat smaakvol en betaalbaar was.


Vanuit het park zijn we een dag naar een natuurgebied geweest, naar Giethoorn en naar Assen. We hebben geen hunnebed bekeken, wat eigenlijk wel op ons lijstje stond, vanwege het matige weer.


Het huisje was schoon en onderhouden. De slaapkamers zijn ruim en hebben horren voor de ramen. De omgeving van de huisjes is rustig en we zagen zelfs een eekhoorntje lopen. Alecia konden we lekker laten scharrelen, omdat we ver van open water afzaten en alle auto’s rustig reden. Kleine dingen maken het verschil: de tuinstoelen stonden gezellig om de tuintafel en het gras was goed gemaaid.

Het zwembad hebben we niet gezien en voor animatie ben je aangewezen op de camping.


Wat het belangrijkste punt was, na onze vorige ervaring bij Landal was: al het personeel was super vriendelijk en attent. Er was geen kinderstoel, die hadden we bij het kinderbed wel verwacht en een supervriendelijke meneer kwam hem brengen.


Alles bij elkaar dus een heerlijke midweek weg bij Hunerwold State.

Landal hunnerwold state
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: