Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 handige bespaartips voor de zomerse boodschappen

5 handige bespaartips voor de zomerse boodschappen
De zomer staat voor de deur! Tijd voor zomerfruit zoals aardbeien, frambozen en watermeloen... Wij zijn er hier thuis allemaal dol op en die bakjes gaan razendsnel leeg. We willen natuurlijk niet opeens veel meer uitgeven aan de boodschappen, dus vandaag deel ik 5 handige bespaartips met je voor de zomerse boodschappen! 

1. Naar de markt

De prijzen verschillen per markt, maar over het algemeen kun je op de markt leuke voordelen scoren. Vooral zomerfruit is er goed betaalbaar. Ik moet eerlijk bekennen dat ik in de winter nauwelijks op de markt kom (want k-k-k-koud!) maar in de zomer fiets ik er af en toe gezellig langs. 3 bakken aardbeien voor € 5,- of een grote watermeloen voor € 2,- daar worden we allemaal blij van! 

Heb je een (kleine) tuin? zorg dan dat je wat zaait. Wij hebben in de zomer een tuin vol aardbeien en frambozen, heerlijk! 

2. Eens per week boodschappen doen 

Het mooie weer nodigt uit om lekker buiten te zijn. In de winter zijn we blij dat we binnen zitten en kruipen we lekker op de bank, maar in de zomer zijn we hele dagen buiten. Een wandelingetje of fietstochtje is dan zo gepland. En waarom gaan we niet meteen even langs de supermarkt?

Hier in huis is er altijd wel iets nodig, maar heel eerlijk; het kan ook altijd wel even wachten. Hoe vaker je naar de supermarkt gaat, hoe meer je koopt. Want kijk; ze hebben lekkere blauwe bessen staan en mamaaaaaa die koekjes zien er lekker uit! (en ik zeg vaak genoeg nee) maar het is allemaal niet zo handig. 

Maak een boodschappenlijst en doe eens per week de boodschappen (of laat ze bezorgen). Dan koop je in 1 keer wat je allemaal nodig hebt en bedenk je nog meer dingen? Die kunnen dan volgende week gehaald worden. 

3. Vriezer leegeten 

In de winter is het handig om je vriezer leeg te eten, zodat je hem meteen schoon kunt maken en alle diepvriesspullen gemakkelijk buiten in de kou kunt zetten. Maar ook in de zomer is het fijn om de vriezer leeg te eten. Doe je dit voor je vakantie, dan kun je de stekker er helemaal uit laten (scheelt weer stroom). 

Daarnaast is de zomer het ideale moment om allerlei restjes uit je vriezer te trekken. Zet de tuintafel vol met bakjes en iedereen kiest wat hij of zij wilt eten... Nog wat snoepgroenten erbij en je hebt een lekkere maaltijd voor iedereen en het scheelt koken op warme dagen. 

4. Zelf maken


Met warm weer is het zo handig en ziet het er allemaal zo heerlijk uit; de verse salades in de supermarkt, het voorgesneden fruit (handig om mee te nemen naar het strand) Maar het is echt in een mum van tijd zelf gemaakt.


Als je een aantal bakjes in de kast hebt staan, dan kun je van alles meenemen... snoepgroenten, aardbeien, frambozen, watermeloen in stukjes, hele salades met een broodje en zelfs smoothies kun je gemakkelijk maken en meenemen in een beker. Als je kiest voor de low budget manier (dat kan ook met de zomerse BBQ) dan hou je lekker wat geld over na de zomer.


5. Relax


In warmere landen doen ze vaak lekker rustig aan. Neem deze levensstijl over deze zomer... relax!

Neem uitgebreid de tijd om aanbiedingen te zoeken (koop je zonnebrand alleen in de aanbieding), Maak lekkere broodjes voor een picknick, stap op de fiets (ook al ben je langer onderweg) en begin iets eerder met koken, zodat je rustig aan kunt doen en niet bezweet en gestresst in de warme keuken staat.


En met relax bedoel ik ook; niet meteen naar de winkel racen als je iets "nodig" hebt. Laat de kinderen lekker spelen met plastic bakjes en bekertjes ipv een mega waterpistool, maak samen ijsjes met de kinderen van gepureerd fruit en laat ze meehelpen met het maken van de salade, ook al duurt het daardoor langer. Serveer die salade lekker in een ovenschaal als je geen saladeschaal (?) hebt, doe het met wat je hebt en relax... dat scheelt een berg geld.

Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: