Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

10 x leuke dingen om thuis te doen

10 x leuke dingen om thuis te doen
Nu de corona maatregelen weer verlengt gaan worden, moeten we ons thuis nog even zien te vermaken. We hebben allemaal behoefte aan een uitje, maar hopelijk kan dat over een paar weken echt weer! Thuis kunnen we ons gelukkig ook nog wel vermaken, ik vertel je vandaag over 10 leuke dingen om thuis te doen! 

1. Bingo middag met familie 

Ik heb zelf veel familie in het buitenland wonen en we hebben elkaar al lang niet in het “echt” gezien. Maar gelukkig kunnen we elkaar nog prima online ontmoeten! Wij hebben sinds kort weer een internet en TV abonnement. Wij hadden alleen nog internet, maar dat was soms niet al te snel. Met al het thuisonderwijs en het feit dat we allemaal meer thuis zijn zorgde ervoor dat ik echt weer goed en snel internet wilde. Er wordt ook meer televisie gekeken sinds we meer thuis zijn, dus een compleet pakket is erg handig! Het snelle internet heeft nog een mooi voordeel; Wij organiseren daarmee de laatste tijd regelmatig een leuke activiteit. Binnenkort staat er weer een familie bingo op het programma. We mailen bingo kaarten rond en de winnaar krijgt eeuwige roem of iets leuks opgestuurd. Zo zien we elkaar misschien niet in het echt, maar hebben we de grootste lol via internet. Een nieuw abonnement voor internet en TV was dus geen overbodige luxe. 

2. Filmmiddag 

Wij hebben lang geen televisie abonnement gehad en ik miste het gewoon om regelmatig even te zappen en iets leuks tegen te komen. Wist je dat er ’s middags vaak leuke kinderfilms worden uitgezonden? Vooral in het weekend is er voor de kinderen veel leuks te zien op tv. Wij zorgen dan voor een bak met popcorn, we leggen vaak dekens en kussens voor de tv, trekken de gordijnen dicht en genieten van een leuke filmmiddag. 

3. Parcours door het huis 

Met dit idee zijn we begonnen toen vorig jaar de scholen voor de eerste keer dicht gingen. We gingen veel naar buiten, maar ook binnen wilden we ons goed vermaken. Op internet zag ik dit idee een keer voorbij komen en de kinderen waren meteen enthousiast. Ik maakte een parcours door het hele huis… met stoelen om onderdoor te kruipen, matrassen om een koprol op te maken en speelgoed waar omheen gehinkeld moest worden. Zo maken we nu regelmatig een nieuw parcours… goed voor de beweging en ideaal om binnen te doen. 

4. Restaurant waardig diner aan huis 

Na al die beweging is het tijd voor wat ontspanning. We kunnen niet naar een restaurant, maar dat doen we nu natuurlijk ook gewoon thuis! Dit doen we vaak op een dag dat Dustin moet werken, ik sta dan de hele middag samen met de kinderen in de keuken en we maken een niet al te moeilijk 3 gangen menu (het moet wel ontspannen blijven!) We dekken de tafel, de kinderen maken mooie placemats van kleurplaten en ik laat ze helpen met paprika’s snijden, de carpaccio netjes op de borden leggen en de glazen inschenken. Dan kunnen we daarna meteen aan tafel. Soms doen we helemaal makkelijk en bestellen we een diner bij een restaurant in de buurt, maar dan nog voelt het heel luxe om thuis lekker uit eten te gaan.
Thuis uit eten

5. Klaar? Bakken maar! 


Aangezien de kinderen het zo leuk vinden om in de keuken te helpen, bakken we ook heel wat af. Van brood tot koekjes. We smullen er zelf van, maar brengen ook regelmatig wat lekkere baksels naar familie (uiteraard op afstand). Dan kunnen zij er ook lekker van genieten. 


6. Knutselen en kleuren


Er wordt hier heel wat af geknutseld in deze tijd. Van simpele knutselwerkjes met dozen en wc rollen tot hele knutselwerken van internet afgehaald. Ook kleuren blijven de kinderen heel erg leuk vinden. Ik print vaak wat kleurplaten uit die ik vind op internet. Tegenwoordig kun je van alle figuren wel kleurplaten vinden, er zit altijd iets leuks bij. 


7. Het huis opknappen 


Vorig jaar hebben wij de kamers van de kinderen helemaal opgeknapt. Alles een nieuw kleurtje en alles weer mooi. Nu de kinderen ouder worden willen ze natuurlijk ook een stoere of juist prinsessenkamer, de tijd van Nijntje is voorbij. 


Dit jaar gaan we verder in huis en is het de beurt aan de zolder. We gaan er een muur plaatsen waardoor er een extra kamer wordt gerealiseerd, dat is hoognodig met ons gezin van 5. 


En zo valt er altijd wel iets te doen in huis (of tuin!) Van schilderen tot andere klussen, nu we meer thuis zijn is het juist nu de tijd om dat te doen.


8. Online gamen 


Thijs houdt enorm van gamen, maar wij hebben het nu ook weer ontdekt. Met goed internet kun je gemakkelijk online gamen en het is nu juist leuk, want je speelt tegen spelers over de hele wereld. 


Wij houden regelmatig samen een game avond, dan doen we een wedstrijd tegen elkaar, maar nog vaker spelen we tegen gamers uit andere landen, zo leuk, want je leert veel van elkaar! 

online gamen

9. Dansen, sporten en bewegen 


Sinds de corona maatregelen is al gebleken dat veel mensen minder bewegen en wat kilo’s zijn aangekomen. Ook al is de sportschool dicht, je kunt thuis ook veel bewegen. Wij houden allemaal erg van dansen en zetten regelmatig een uurtje de muziek aan, de kinderen kiezen dan om en om alle liedjes en dansen maar!


Ik vind het zelf prettig om verschillende workouts te doen. Op YouTube vind je er heel veel… van stappen zetten tot zumba. Ik doe zelf gemiddeld 3 workouts in de week, gewoon om lekker in beweging te blijven. 


10. Opruimen maar 


Last but not least; opruimen! Moet dat dan echt? Ja, natuurlijk! Nu hebben we er allemaal tijd voor. Denk aan de zolder waar veel rommel staat of de schuur die een keer echt opgeruimd moet worden. In onze schuur vonden wij nog dichte verhuisdozen… wij wonen hier nu 10 jaar! Oeps! Dat is dus inmiddels allemaal opgeruimd en uitgezocht. 


Minder spullen en lekker opruimen geeft ruimte in je hoofd en je bent lekker bezig. Als je de spullen die je weg wilt doen op een verkoopsite zet, verdien je ook nog wat bij, een lekker extraatje voor als straks de restaurants weer open zijn. 

door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
Show More
Share by: