Weekmenu: Pannenkoeken, burrito's en stamppot

Wat eten we vandaag? Een vraag die in veel huishoudens regelmatig terugkomt. Met ons gezin moeten wij rekening houden met hoe laat wij eten (wanneer is iedereen thuis?), wie moet er trainen? Eten we een beetje gevarieerd en eten we voldoende groenten en wie lust wat het liefst? Genoeg om rekening mee te houden en daarom maken wij al jaren een weekmenu. Zo eten we gevarieerd en makkelijk op dagen waarbij dat uitkomt. De laatste tijd koken wij ook steeds vaker voor 2 dagen tegelijk, dat scheelt tijd en is makkelijk op de drukkere dagen.
Vandaag deel ik weer graag ons weekmenu met je, voor wat extra inspiratie en een kijkje in de keuken...
Maandag: Aardappelpuree met broccoli en een hamburger
Maandag hoeft er hier niemand te trainen, dus dan is er wat meer tijd om te koken. De laatste tijd koken de kinderen op maandag, maar vorige week was dat al twee keer gedaan, dus ik mocht zelf aan de slag. De kinderen wilden graag weer eens aardappelpuree, dus aardappels schillen en daarna lekker stampen. Erbij aten we broccoli en een hamburger.
Dinsdag: Pannenkoeken
Dinsdag gingen wij Sint Maarten lopen met de meiden, we lopen al een aantal jaar met hetzelfde groepje en we besloten om iedereen voor het eten uit te nodigen. We zaten uiteindelijk met 9 man aan de pannenkoeken, gezellig! We aten lekker vroeg en zijn daarna op pad gegaan, er werd weer genoeg snoep en lekkers opgehaald.
Woensdag: Burrito's
Woensdag is het tijd om weer even wat extra groenten te eten ;) We maken burrito's met een vulling van uien, knoflook, paprika, mais en kidneybonen. Daarna even in een ovenschaal in de oven met wat extra kaas! Aangezien we in de avond nog weggaan, is dit snel gemaakt en konden we snel eten, ideaal.
Tip voor de afwas: Alleen deze week nog tot 55% korting op Sun vaatwastabletten (affiliate link)
Donderdag (& vrijdag) Stamppot boerenkool en zuurkool
Donderdag is inmiddels zo'n dag waarbij wij graag voor 2 dagen koken. Op donderdag is Dustin vrij en op vrijdag hebben we altijd een drukke avond met trainingen. We maken 2 pannen vol, 1 met boerenkoolstamppot en de ander met zuurkoolstamppot. Aangezien we samen kunnen koken is dat zo gemaakt en iedereen vindt het lekker!
Zaterdag: Nasi
Nasi aten wij vroeger regelmatig, maar stond een lange tijd niet op tafel. Sinds een paar maanden hebben we het weer "herontdekt" en is het een hit. Nasi met kip (gemarineerd in knoflook, sambal en ketjap), met natuurlijk lekkere bijgerechten zoals sate saus, komkommer, kroepoek en een gebakken eitje
Zondag: Frietjes met een snack
Friet (of patat) is altijd een goed idee! Normaliter hebben we 1 ongezondere maaltijd in het weekmenu staan, maar vorig weekend hadden we dat niet. We hadden een druk weekend (dat vertelde ik al in het weekoverzicht) en kookten ook een lekkere gezonde maaltijd voor beide dagen, dus daarom is het niet erg om deze week nog een keertje wat ongezonder te eten. Ik zorg wel altijd voor snackgroenten erbij zoals stukken paprika, komkommer en snoeptomaatjes. Maar verder gaat de frituurpan aan voor een lekker frietje met een snack naar keuze.
En daarmee zit de week er alweer op! We eten lekker, vrij gevarieerd en soms gezond ;)





