Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Tweedehands kleding!

Als je bezig bent met besparen dan zul je er snel achterkomen dat kleding best een hoge kostenpost kan zijn. Ook bij de kinderen merk ik dat er regelmatig iets bij moet komen omdat ze uit kleding groeien of er iets kapot gaat. (Vooral broeken voor jongens is vaak een dingetje) ;) 

Voor mijzelf en voor de kinderen heb ik een mix in de kast van nieuwe kleding en tweedehands kleding. Ik vind tweedehands kleding helemaal prima, inmiddels hebben we een heel netwerk van mensen die kleding doorgeven en waar wij weer kleding aan doorgeven. Zo wordt de kleding een aantal keer gedragen, dus dat is mooi meegenomen. Ik vertel je graag wat ik de voordelen vind van tweedehands (kinder)kleding;

1. Duurzaam

De kleding wordt hier vaak een aantal keer doorgegeven, dus het is een stuk duurzamer dan alles nieuw kopen in de winkel. Voor elke keer dat kleding doorgegeven wordt, hoeft er dus niets nieuws geproduceerd te worden. En aangezien duurzaamheid belangrijk is, helemaal de komende jaren vind ik dat een groot pluspunt.

2. Goedkoop

Tweedehands kleding kun je vaak gratis krijgen, doordat het doorgegeven wordt, maar als je geen "kledingnetwerk" om je heen hebt dan kun je vaak leuke dingen scoren via marktplaats of fb groepen. Online is er enorm veel te vinden en kledingpakketten gaan vaak voor kleine prijsjes weg. Ook in kringloopwinkels is soms iets leuks te vinden, maar dan moet je echt geluk hebben naar mijn ervaring.
3. Veel keuze

Doordat we regelmatig nieuwe kleding doorgeschoven krijgen hebben onze kinderen veel keus. De kleding zoek ik samen met ze uit en wat ze niet leuk vinden, gaat meteen weer verder naar de volgende. Daardoor hebben ze veel keus en dragen ze ook echt wat ze leuk vinden en niet zozeer wat ik in de winkel voor ze meeneem. 

4. Het is origineel

Afgelopen zomer kocht ik een nieuwe zomerjas voor de meiden en je kunt er wel op wachten... in de klas had iemand precies dezelfde zomerjas als Sara! Geen probleem natuurlijk, maar wel even opletten met de jassen aandoen. Ik kwam er afgelopen week zelfs achter dat de winterjas van Sofie door 2 andere meisjes in de klas ook gedragen wordt, haha! Bij tweedehands kleding heb je dit natuurlijk niet zo snel, de kans dat iemand anders hetzelfde draagt is een stuk kleiner. 

Genoeg redenen om ook eens voor tweedehands te kiezen wat mij betreft! Je moet soms echt tegen iets leuks aanlopen, maar als je regelmatig even online zoekt of langs de kringloop gaat, dan kun je elke keer iets aan je garderobe toevoegen. 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
Share by: