Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Surprise maken, tand eruit en k-k-koud!

Het is weer maandag, tijd om de afgelopen week met jullie door te nemen! De kinderen konden vorige week maandag weer naar school, gelukkig blijven de scholen open (al twijfel ik persoonlijk over hoe lang nog, maar dat is een ander verhaal...) De kinderen (en wij) waren er in ieder geval erg blij mee! We konden dus lekker aan de slag met het maken van een surprise voor school, er werd een tand gewisseld en het leek geen herfst, maar eigenlijk winter! ;) Kijk maar mee...

Maandag gingen we na school meteen weer met school aan de slag ;) De kinderen zijn natuurlijk inmiddels gewend aan het feit dat ze thuis wat moesten doen.. haha! Ze vinden het zo leuk dat ze nu na school verder willen... helemaal prima! Zolang ze het allemaal leuk vinden doen we dat hoor.

We gingen ook aan de slag met de surprise voor school.... ik ben zelf helaas weinig creatief, dus Dustin ging met Thijs aan de slag. Vorig jaar maakten ze een ijsbaan en deze keer gingen ze voor een formule 1 auto, hier waren ze net begonnen, dus het was een lekkere rommel en we waren allemaal benieuwd of het ging lukken, haha!

Op woensdagmiddag werd ook het kerstdorp neergezet. Deze zetten we altijd neer na Sinterklaas, als de kerstboom ook wordt opgezet, maar het lijkt alsof iedereen dit jaar eerder in de kerstsfeer zit (we zijn volgens mij allemaal op zoek naar gezelligheid!) Dus het dorp heeft al een mooi plaatsje in de woonkamer...

Donderdagochtend kwam er een heel vrolijk meisje bij ons bed... haar tand zat al heel erg los en toen ze net wakker was en er aan wiebelde, ging hij eruit! Sara was precies 6 dagen eerder en Sofie dan afgelopen donderdag, de eerste tand eruit (bij beiden dezelfde) dus het tanden doosje mocht uit de kast, ze was enorm trots!

En donderdagochtend lagen er ook een aantal chocolade Sinterklazen in de schoenen (die je ook al voorbij zag komen in mijn Action shoplog van afgelopen weekend)


De kinderen zagen dat iedere Sint maar liefst 150 gram chocolade bevatte en wilden weleens weten hoe "lang" dat dan was, er werd serieus gemeten met een meetlint, haha!

En Sinterklaas kwam ook al langs bij Dustin op zijn werk... er ging een mooie verrassing mee naar huis. De zak was gevuld met chocolade, marsepein, kruidnoten en nog veel meer, heerlijk!

De kruidnoten gebruikten we in het weekend om de (inmiddels beroemde) kruidnoten fudge te maken, bekijk ook even de video die nu bij het artikel staat, aanrader! ;)

Deze week kon ik ook weer vrijwel iedere werkdag even "mijn rondje doen" zoals ik dat zo mooi noem. Ik had het echt gemist toen we allemaal binnen zaten! Ik doe mijn oordopjes in, trek mijn wandelschoenen aan en doe meestal een rondje van zo'n 3 km. Afgelopen week deed ik dat 5 dagen. Ik vind het heerlijk om even een frisse neus te halen, om lekker wat extra te bewegen en lekker even buiten te zijn. Afgelopen vrijdag was het wel koud (zoals je op de foto kunt zien!) Het waaide hard, het was koud, maar thuis was ik weer blij dat ik was geweest!

En het feest was nog niet voorbij (en het is nog niet eens 5 December!) In het weekend ontvingen we nog visite voor Dustin zijn verjaardag, dat hadden we allemaal af moeten zeggen vorige keer. Dus we gingen aan de slag met zelftesten... wat een gedoe, maar wel veel minder risico! En ook hier kregen we weer lekkers van de Sint!

Aan het eind van het weekend was de surprise bijna af... de laatste dingen moeten er nog opgeplakt worden, maar het ziet er al redelijk af uit! Voor iemand die van Formule 1 en sushi houdt, moesten er sushi wielen op (idee van Thijs) en dat ziet er ook nog eens superleuk uit! De komende dagen maken we hem helemaal af en dan mag hij woensdag mee naar school....


En zo gaan we de komende week vol in de Sinterklaas vieringen... ik merk dat de kinderen in deze weken altijd extra moe en gespannen zijn. Dus op tijd naar bed, veel aandacht en gezond eten ;) Ik vind het een leuke periode, maar ik ben ook ieder jaar weer blij als het allemaal achter de rug is, haha! Maak er allemaal een mooie week van!

Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: