Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Goedkope (en gezonde!) tussendoortjes

Als je tussen de maaltijden door honger (of trek) krijgt, dan is een tussendoortje een goed idee om de tijd te overbruggen naar de volgende maaltijd. Je kunt kiezen voor voorverpakte koeken, maar die zijn vaak een stuk minder gezond dat gedacht. Daarnaast kunnen ze best prijzig zijn. Ik deel vandaag goedkope en gezonde tussendoortjes met je! 

Gekookt eitje;

Een gekookt eitje is een lekker en goed vullend tussendoortje. Ik kook vaak op zondagochtend een aantal extra eitjes en eet die de dagen daarna op. Ik eet ze overigens wel alleen thuis, onderweg vind ik ze niet ideaal door de geur ;) Maar verder zijn ze top; eieren bevatten onder andere veel eiwitten (ja echt, haha!) ijzer en vitamine B12. 

Popcorn;

Sinds een paar maanden hebben wij het "zelf popcorn maken" ontdekt! Ik koop eigenlijk steeds minder chips, want die zakken zijn altijd zo leeg en chips is natuurlijk niet zo gezond, maar popcorn valt erg mee! Een zakje popcornmais kost vrij weinig en is in bijna elke supermarkt te krijgen. Even "poppen" en afmaken met een beetje zout of poedersuiker. Een ideale snack voor een luie zondagmiddag.
Studentenhaver;

Noten zijn gezond en ook vrij prijzig! Wij houden er enorm van, maar ik koop ze toch niet al te vaak doordat ze best duur zijn. Een goede low budget keuze is een zakje studentenhaver. Pinda's met amandelen en rozijnen. Allemaal gezond en vaak helemaal niet zo duur. Een handje in de namiddag zorgt er echt voor dat je tot het avondeten door kunt. 

Fruit;

Ja, dit mag natuurlijk niet ontbreken! Fruit is een ideaal tussendoortje en de keuzes zijn eindeloos; bananen, appel (lekker met kaneel!), peren, sinaasappels, mandarijnen, meloen, frambozen, bramen, aardbeien, mango... zo kan ik nog wel even doorgaan. Heb je zelf een balkon of tuin? Dan kan ik je zeker aanraden om een aantal fruitsoorten in je tuin te laten groeien. Wij kunnen de hele zomer frambozen uit eigen tuin eten en in het najaar komen de bramen. Dit zijn wat duurdere soorten, maar die eten wij zo uit de tuin omdat we ze 1 keer geplant hebben, ideaal! 

(Snoep) groenten;

Ook groenten kun je prima tussendoor eten. We kennen allemaal de "kant en klare" snoepgroenten, maar die koop ik nooit. Het kost echt geen tijd om een stuk komkommer af te snijden en mee te nemen in een bakje of om wat worteltjes schoon te maken. Ook cherry tomaatjes zijn vaak een stuk goedkoper dan snoeptomaatjes en net zo lekker. En ook tomaatjes kun je gemakkelijk in eigen tuin laten groeien. Wij hebben zomers gehad dat wij er met 5 personen niet tegenop konden eten! Dus maakten we pastasaus voor in de vriezer.
Olijven;

Je moet er van houden, maar wij doen dat allemaal; olijven! Heerlijk! Je hebt die plastic bakjes in de supermarkt met een extra smaakje (knoflook, witte kaas, pepers etc.) Maar je kunt ook gewoon een potje kopen en daar zelf een smaakje aan toevoegen als je dat wilt. Ook onze kinderen zijn dol op olijven, dus ze staan hier in de namiddag regelmatig op tafel! 

Zuur (Augurk, Ui);

Ook hier moet je van houden, maar het is zo ontzettend lekker! In de supermarkt vindt je potjes vol zuur. Augurken, maar ook uitjes en meer. Lekker om op tafel te zetten bij een toastje of een blokje kaas. Dat is minder gezond, maar wel erg lekker ;) 

Yoghurt;

Ik ontbijt vaak met yoghurt met granola en fruit of yoghurt met havermout en fruit, dus ik zie yoghurt wel als een echte maaltijd. Toch kun je dit ook prima als tussendoortje nemen. Een schaaltje yoghurt met een beetje havermout of een stuk fruit, het is snel klaar, vullend en erg lekker!

Ik ben heel benieuwd wat jullie favoriete goedkope en gezonde tussendoortjes zijn! Volg je ons op Instagram? Geef dan antwoord in de story en deel je tips :) 
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: