Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Financiële extra's voor de zomervakantie

Nog heel even en dan begint de zomervakantie voor onze kinderen ook. Op dit moment wonen we in ons nieuwe huis. We zouden eigenlijk vandaag verhuizen, maar afgelopen zondag gingen we al wat dingen regelen en vroegen de kinderen zich af of we niet meteen in het nieuwe huis konden slapen... We besloten de bedden in elkaar te zetten en zo was de eerste nacht een feit. Het was wel een paar dagen kamperen, want naast de bedden en matrassen hadden we hier geen bank, tafel, stoelen, borden of bestek. (Gelukkig dacht ik er zondag nog aan om wat kartonnen bekertjes en bordjes die nog over waren van een feestje mee te nemen) Oh en zonder internet was het ook best een uitdaging om te werken, haha!


We zijn nu een paar dagen verder en inmiddels is alles er. Nu zijn we druk met uitpakken, alles verplaatsen, alles op zijn plek zetten en nog heel veel dingen uitzoeken. We willen ook nog witten, wat dingen aanpassen en vloertjes leggen, maar dat komt allemaal wel, tijd genoeg!


Met een verhuizing kijk je natuurlijk ook naar het financiële plaatje. De afgelopen maanden stonden in het teken van ons huis verkopen, overwaarde op de rekening (mooi bedrag!), gesprekken met de bank, hypotheken, levensverzekeringen, overwaarde weer overmaken naar de notaris (ik vond het een eng moment, ik was bang dat we een cijfertje verkeerd zouden typen in het rekeningnummer, haha!) En zo werd alles afgehandeld. Het financiële plaatje, de nieuwe maandlasten zijn bekend en ze zijn goed te betalen (altijd fijn) en nu... nu staat de zomervakantie voor de deur.


Ook voor de zomervakantie hebben we natuurlijk naar de plannen gekeken. En wat kost dat allemaal precies? Nou, dat is weer een heleboel. Maar gelukkig zijn we financiële wonders (al zeg ik het zelf) en hebben we genoeg plannen die soms niks en soms veel kosten. Daarnaast komen er nog lekker wat extra's binnen de komende week... 


Dit zijn onze plannen; (En ja, we maken altijd heel veel plannen en meestal doen we ze niet allemaal) 


- Op vakantie! (We gaan ook dit jaar een week, zoals iedere zomer) 

- Zwemmen (daar zijn de kinderen gek op... zwemmen in verschillende zwembaden en het strand als het weer het toelaat)

- Naar een pretpark (De Efteling laatst was erg geslaagd, maar nu willen we nog naar een ander pretpark) 

- Trampoline springen in een trampoline park (de kinderen hebben nog een cadeaubon liggen, dan kunnen ze op een regenachtige dag een uurtje springen, altijd leuk) 

- Bowlen (Ook favoriet en ook hiervoor hebben we nog een cadeaubon)

- Nachtje weg (Dit doen we 1 op 1 met de kinderen. Deze vakantie zijn Thijs en ik en Sara en Dustin samen aan de beurt)


En daarnaast nog de gebruikelijke dingen zoals speelafspraken, logeerpartijen, fietstochtjes, ijsjes halen na het avondeten, filmavonden en lekker laat naar bed (daar is het vakantie voor!)


Natuurlijk hebben wij ervoor gezorgd dat dit financieel haalbaar is, maar daarnaast verwachten we komende week nog een aantal financiële extra's, altijd mooi meegenomen in de duurdere zomervakantie;


Kooppunten;

Vlakbij onze tijdelijke woning zat een grote Albert Heijn, daardoor hebben we juist daar veel kooppunten gespaard de afgelopen tijd. We laten ze uitbetalen, omdat we nu weer veel minder naar de Albert Heijn gaan. We verwachten €170,-

(We sparen ook kooppunten bij de Vomar, maar die laten we voor nu even staan)


Euroclix;

Spaarpogramma's tikken vaak flink aan. Helemaal als je verhuisd en je je nieuwe contract voor gas en elektra / internet etc. via hen afsluit. Bij euroclix laat ik deze week € 150,- uitbetalen. Mijn saldo is hoger, maar dat mag weer verder optellen voor de feestdagen.


Woolsocks;

Deze cashback app telt ook snel op. Ook al krijg je iedere keer een klein beetje cashback, er doen zoveel winkels mee dat het toch aardig snel gaat. Ik laat deze week € 50,- uitbetalen.


Bol.com;


Op mijn blog staan verschillende banners van bol.com, ik ben namelijk lid van hun affiliate marketing programma. Dat betekent dat ik linkjes deel en als er iemand een bestelling plaatst via mijn linkje, ik een percentage van het aankoopbedrag ontvang. Het kost je niets extra's, dus doe vooral je aankopen bij een blogger aan wie je de inkomsten gunt. Ik krijg binnenkort weer € 50,- uitbetaald.


Zo zie je maar dat al die extra dingen vrij snel optellen. Met deze 4 opties hebben we straks € 420,- extra te besteden, dat is een mooi financieel zonnig begin van de zomervakantie.

Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: