Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

De portemonnee van; Anne
ik heb een eigen restaurant

De portemonnee van; Anne, ik heb een eigen restaurant
In de rubriek "De portemonnee van" praten we over geld. Over inkomsten en uitgaven en hoe onze lezers er financieel voorstaan. Vandaag vertelt Anne over haar portemonnee. Zij heeft samen met haar man een restaurant en heeft het tijdens de corona tijd erg lastig gehad. Gelukkig gaat het nu weer beter, maar ze is heel benieuwd hoe de komende herfst en de winter zullen gaan. Lees je mee? 

Vergeet ook niet om de andere edities van "de portemonnee van" te lezen. Wil je zelf een keer (anoniem) over je financiën vertellen? Stuur ons dan even een mailtje

Naam; Anne
Leeftijd; 36
Beroep; restaurant eigenaar
Inkomsten; € 3500,-
Vaste lasten; € 2000,- 

Hou je maandelijks geld over en heb je een spaarrekening? Wat is het spaarsaldo?

Wij houden maandelijks wel wat geld over en sparen dat inderdaad. Vorig jaar is ons restaurant een tijd dicht geweest en gingen alle zakelijke vaste lasten gewoon door. Wij hebben een groot restaurant, dus dat was echt pittig. Gelukkig hadden we een financiële reserve, maar die is wel erg gedaald. Daarom sparen we vooral zakelijk (en betalen onszelf nu minder salaris uit) en sparen we minder op onze persoonlijke spaarrekening. 


Ben je tevreden met je financiële situatie op dit moment? 

Wij zijn wel tevreden, al vonden we het prettiger toen we meer salaris uit de zaak konden halen. Mijn man en ik werken beiden meer dan fulltime en dan is € 3500,- niet heel erg veel. We kunnen er prima van leven, maar het is ook hard werken en de toekomst is onzeker. Wij hebben ervoor gekozen om onszelf minder te betalen zodat we al ons personeel konden behouden, dat hoort erbij als je een eigen zaak hebt, maar ik hoop wel dan de komende herfst en de winter redelijk normaal verlopen en we open mogen blijven. 


Waar geef je graag geld aan uit?

Ik geef graag geld uit aan kleding, vooral kinderkleding. Wij hebben 2 dochters en er is zoveel leuks! Ze zijn dol op roze, glitters en eenhoorns. Dus ik koop graag leuke rokjes, jurkjes en andere frutsels voor ze. Ik koop overigens geen merkkleding, maar winkel graag bij C&A of H&M, daar hebben ze heel veel leuke meisjeskleding.


En waar geef je minder graag je geld aan uit? Waar bespaar je op?

Vorig jaar zijn we enorm gaan besparen. Ons inkomen werd minder en we wisten totaal niet wanneer we weer aan het werk konden. Daarnaast voelden wij ons heel verantwoordelijk voor het personeel, daarom gingen wij besparen op onze boodschappen en hebben we wat verzekeringen overgesloten. Ik kocht toen inderdaad ook minder kinderkleding omdat de winkels toen ook dicht waren (ik ga liever naar de echte winkel) dus dat scheelde toen ook.


Hou je je uitgaven bij en zo ja, hoe doe je dat?

Vorig jaar zijn we dus begonnen met besparen en toen ben ik ook alle uitgaven bij gaan houden. Zakelijk ging er alleen maar heel veel geld uit, maar in onze persoonlijke uitgaven veranderde echt veel. Ik hou het nog steeds bij, maar niet meer zo streng als toen.


Wat zijn je financiële plannen voor de toekomst? Hoe wil je dit bereiken?

Wij hopen de komende tijd onze zakelijke spaarpot weer goed aan te kunnen vullen. Nu we weer open zijn, zijn er gelukkig genoeg gasten die weer gezellig vaak langskomen. We hadden nooit verwacht dat we voor langere tijd dicht zouden gaan (ik denk dat niemand dat had verwacht) en hoewel we er zakelijk dus best goed voorstonden, heeft het ons flink wat geld gekost. Wij kijken dus wel naar de toekomst, maar willen vooral eerst weer alles op orde hebben voordat we nieuwe plannen maken.


Spaar je ergens specifiek voor op dit moment?

Nee, eigenlijk niet


Duurste aankoop ooit? 

Onze auto, die was nieuw bijna € 30.000 en ik was zo trots dat we dat toen konden betalen! We hebben er flink wat jaren voor gespaard, maar ik geniet ook iedere dag als ik in de auto stap, ik hou helemaal niet zo van auto's, maar dit is echt een prachtig exemplaar, haha! 


Wat is je beste bespaar of geld tip?

Ik zou zeggen; vooral je uitgaven bijhouden. Toen wij dat gingen doen schrok ik best wel van onze uitgaven... wij hadden nooit geld tekort en dan geef je het ook makkelijk uit. Inmiddels hebben we wel geleerd dat er van alles kan gebeuren en hoewel we niet in angst willen leven, hou ik daar wel meer rekening mee. 


Anne, dankjewel voor al je antwoorden! Ik wens je uiteraard veel succes met jullie restaurant en ik hoop met je mee dat we de komende herfst en de winter gewoon lekker uit eten kunnen blijven gaan. 
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: