Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

"Beneden" je stand leven... met deze 5 tips lukt het zeker!

We horen steeds meer over de financiële crisis die ons nog te wachten staat. Van bedrijven die omvallen tot steunpakketten, dit is zeer waarschijnlijk nog maar het begin. Gisteren las ik dat veel Nederlanders zich zorgen maken over hun financiële situatie en veel mensen moeite hebben met het betalen van de hypotheek of de huur. 

Kun je wel wat extra geld gebruiken? Dan heb ik vandaag 5 handige tips om beneden je stand te leven... een manier van leven die je direct geld oplevert.

Wat is beneden je stand leven?!

Het klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het gelukkig niet. Om beneden je stand te leven hoef je "alleen" maar geld over te houden. We herkennen denk ik bijna allemaal wel dat je bij een salarisverhoging daar vrijwel niets van merkt. Je uitgaven worden hoger en dat extraatje wordt al snel normaal. Bij de bank horen we hoeveel we "mogen" lenen, dus dat doen we dan maar... terwijl je beter kunt kijken naar wat je lasten worden en je hypotheek daar op aanpassen.... zo zijn er nog veel meer dingen. Beneden je stand leven betekent dus; niet al het geld uitgeven en geld overhouden. 

Tip 1; Bekijk je uitgaven en pas ze aan!

Ik heb al vaker gezegd dat overzicht heel erg belangrijk is. Als je precies weet wat je verdient en wat je uitgeeft, dan geeft dat vaak al heel veel rust. Je kunt dan namelijk in moeilijke tijden je uitgaven aanpassen of je kunt precies zien wat je eigenlijk overbodig uitgeeft en meer geld overhouden.

Bekijk je uitgaven dus eens. Maak een overzicht als je dat nog niet hebt en kijk wat je hierin kunt veranderen. Er is altijd wel iets... minder geld uitgeven aan de boodschappen, verzekeringen oversluiten, Netflix opzeggen etc. etc. 

Het bedrag wat je uitspaart kun je meteen inplannen als automatisch spaarbedrag aan het begin van de maand... zo spaar je dit meteen en leef je dus meteen beneden je stand. 

Tip 2; Zie het als uitdaging!

Het is misschien niet altijd leuk om op geld te letten, maar dat hoort er gewoon bij. Het is natuurlijk niet zo dat er meteen een geldboom in de tuin groeit als je het allemaal iets zonniger bekijkt, maar denken in mogelijkheden helpt wel! 

Denk dus niet; ik moet geld besparen om te kunnen sparen, maar... ik bespaar geld om te sparen voor... dus niet moeten, maar mogen.

Tip 3; Begin met de extraatjes;

Zoals ik al schreef... dat extra salaris kun je meteen sparen. En dat is met heel veel dingen. Als je je uitgaven aanpast, dan zul je zien dat er steeds meer beetjes overblijven... als je die allemaal spaart, dan kan het snel oplopen.

Tip 4; Creatief worden!

Ik ben totaal niet creatief, maar ik ben wel een bespaarder! Je kunt creatief zijn op vele manieren zullen we maar zeggen. ;) Creatief met extraatjes binnen halen (spullen die je niet meer gebruikt verkopen) of creatief in de uitgaven waardoor je meer overhoudt. Ik zoek bijvoorbeeld altijd naar een kortingscode als ik iets online bestel en meestal zijn die nog makkelijk te vinden ook.... Ik kook met restjes en maak van appels die we niet meer opkrijgen lekker appelflappen... door zo creatief te zijn bespaar je een heleboel!

Tip 5; Maak plannen!

Het is dus zeker niet altijd leuk om op te letten, zelfs als je dat "voor de lol" doet. Er komt altijd een moment waarop je het een beetje zat bent. Het is altijd handig om na te denken over de toekomst. Waarvoor gebruik je het geld dat je overhoudt? Wordt je financieel zelfstandiger, vrijer of iets anders? Maak plannen, maar leef ook nu, dat is ook belangrijk. 

Met deze tips kun je een hele stap zetten naar het beneden je stand leven en dus geld overhouden... veel succes! 
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
Show More
Share by: