Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 x waarom ik zo van basics hou!

5 x waarom ik zo van basics hou!
Toen ik net begon bij mijn eerste baan (waar ik na een stage was blijven hangen) was ik echt op en top gekleed. De functie was daar ook naar, maar ik liep dagelijks op hoge hakken over de Dam in Amsterdam te balanceren... 
Mooie jurken, nette broeken en colberts, het hoorde er allemaal bij. En ik vond het leuk om nieuwe kleding uit te zoeken, om weer iets moois aan te schaffen en ik had een kast vol kleding. 

Inmiddels is het ietsje (haha!) anders... ik weet niet of het komt doordat ik nu thuis werk of door het feit dat mijn bekken na een tweelingzwangerschap echt niet blij worden van hoge hakken, maar inmiddels ben ik van de basics. Niet onverzorgd, dat echt niet... maar wel met een lekkere spijkerbroek en een basic shirt of blouse. Ik koop nog af en toe een mooie jurk en die trek ik af en toe ook aan, maar het is gewoon een feit; ik ben inmiddels een echte "basic kinda girl"

Van op kantoor, naar thuis;

Ik werkte in een mooi hotel, midden in Amsterdam. Ik zat op een kantoor met meerdere collega's en ik had regelmatig overleggen, klanten die langskwamen en bedrijfsborrels. Ik had het niet willen missen, maar de werktijden waren niet helemaal handig... van 7u-15u van 9u-17u of van 15u-23u, het hoorde er allemaal bij. 

Op een gegeven moment heb ik de overstap gemaakt naar een echte kantoorbaan, gewoon van 9u - 17u, iedere dag, bij een bedrijf met heel veel werklui, dus toen maakte de nette pakken en jurken al snel plaats voor een spijkerbroek (vaak wel met mooie hakken). 

Toen dit bedrijf failliet ging, hadden Dustin en ik net een huis gekocht (nu weet je meteen waarom we zo goed zijn in het besparen) ;) En ik had net een extra opleiding afgerond. Ik besloot om voor mijzelf te gaan werken. Ik heb in de afgelopen 11 jaar nog weleens buiten de deur gewerkt, maar dat was eenmalig en sindsdien werk ik voor mijzelf en werk ik thuis. 

Mijn kledingstijl;

Mijn kledingstijl veranderde dus mee, helemaal toen de meiden werden geboren. Ik moest lang bedrust houden en kon ook vrij weinig meer aan uit mijn kledingkast. En daarna was ik toch de hele dag bezig met flesjes, luiers en babyspuug... 

Nu de kinderen ouder worden, vind ik wel steeds meer mijn eigen stijl terug, maar ik ben er dus achter gekomen dat ik nu veel meer van basics hou. Soms is een mooie jurk wel fijn en trek ik nog een uurtje mijn hakken aan, maar basics is wat het is nu en dat is helemaal niet erg! Sterker nog... er zitten mooie voordelen aan; ik vertel je vandaag mijn 5 grootste voordelen van een kast met vooral basics;
basic kleding

1.Capsule wardrobe


Sinds we meer minimaliseren, hebben we ook minder kleding. En het grote voordeel van basics; je kunt ze overal goed mee combineren. Met een basic shirt kun je alle kanten op, met een spijkerbroek ook en dat betekent dat veel kleding bij veel andere kleding past. Ideaal dus als je minder kleding wilt.


2. Makkelijk kiezen


Doordat er veel basics in de kast liggen, ben ik 's ochtends eigenlijk geen tijd kwijt om te bedenken wat ik nu weer aan moet doen! Ik kies een broek, een shirt en het is wel klaar. Bij speciale gelegenheden ga ik wel voor jurken en nette broeken, maar ook daar heb ik er inmiddels een stuk minder van en daardoor is dat ook makkelijk kiezen.


3. Betere kwaliteit


Basics zijn vaak goedkoper en doordat ze goed te combineren zijn, kun je ze vaker aan. Daarom kies ik voor betere kwaliteit, Door minder kleding te hebben en beter te kunnen combineren kan ik kiezen voor duurzamere merken en kan ik er lang mee doen.


4. Ik grijp nooit mis


Er wordt hier weleens kleding vies. Nu het geen babyspuug meer is, is het bijvoorbeeld een glas limonade dat om gaat of krijg ik een dikke knuffel met chocoladehanden... heerlijk! :D


Maar ook dat is niet lastig. Ik trek zo een nieuw shirtje uit de kast en kan weer door, want bijna alles past immers bij elkaar. Dus ook al heb ik nu minder kleding, ik grijp nooit mis.


5. Niet saai!


Basics worden vaak een beetje als "saai" gezien. Dat vind ik altijd jammer, want het is echt niet saai. Je kunt combineren, het zit lekker, je bent geen tijd kwijt door uren voor je kast te staan en daarnaast vind ik sowieso dat iedereen lekker aan moet trekken waar hij of zij zich het prettigste in voelt!


Dus de een zal met een mooie jurk en hoge hakken door de stad flaneren en de ander loopt op gympen en in een spijkerbroek. Als jij je goed voelt in je kleding, dan is de kans groot dat je dat ook uitstraalt.. daar is niks saais aan!

Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: