Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 x besparen in Januari

5 x besparen in Januari

Besparen in Januari... het is de tijd waarin (bijna) iedereen goede voornemens heeft en besparen is daar vaak 1 van. Iedere maand delen we op de blog handige bespaartips om mee aan de slag te gaan, dus ook voor deze eerste maand van 2024 hebben we weer een aantal bespaartips voor je! Lees hier de bespaartips van December nog eens terug, dan gaan we deze Januari ook meteen goed aan de slag;


1.Low buy maand


Na alle cadeaus, duurdere boodschappen en extra luxe voor de feestdagen, is Januari de maand om even pas op de plaats te maken. Hou bijvoorbeeld een low buy maand. Dat betekent dat je eigenlijk alleen koopt wat echt nodig is en de extra's even achterwege laat. Dus neem in de supermarkt de zak aardappels mee, maar laat de chocolade liggen, ook goed voor de gezondheid (als dat ook 1 van je goede voornemens is). En verder geen nieuwe kleding, decoratie voor in huis, boeken of andere spullen.


2. Nieuwe recepten uitproberen


In ons weekmenu wisselen wij duurdere en goedkopere maaltijden met elkaar af, zo houden we de kosten van onze boodschappen laag. Probeer deze maand weer eens wat andere goedkope maaltijden uit. Het is vaak even uitproberen, helemaal als er meerdere kinderen in huis zijn, maar heb je een gerecht gevonden waar iedereen enthousiast van wordt, dan kun je het deze maand regelmatig in je weekmenu inplannen, dat scheelt!


3. Bereken je kosten en maak een plan


We hebben vrijwel allemaal te maken met hogere prijzen, maar hoeveel last je hebt van de inflatie is voor iedereen verschillend. Pak de cijfers er eens bij (open je bank app) en reken eens uit hoeveel je momenteel per maand meer kwijt bent aan vaste lasten, boodschappen en andere uitgaven.


Als je dit bedrag weet, dan is het handig om ook de inkomenstijd eens te bekijken. Is je salaris hoger dit jaar? Krijg je toeslagen en zijn die hoger? De kinderbijslag? (Die is hoger, maar dat hogere bedrag krijg je pas in April). Bereken het verschil, dan weet je precies hoeveel je erop vooruit of achteruit bent gegaan.


Ben je erop achteruit gegaan? Maak dan een plan om dit op te vangen. Kun je wat uren extra werken? Kun je enquêtes invullen en zo wat tientjes verdienen? Of kun je een paar abonnementen opzeggen die je toch niet echt gebruikt? Door een plan op papier te zetten, weet je precies waar je aan toe bent en dat geeft rust.


En door meteen in actie te komen, kun je die achteruitgang opvangen, dan weet je zeker dat je iedere maand gewoon rond kunt komen.


4. Check je buffer


Heb je een buffer achter de hand? Top! Hoeveel staat er nu eigenlijk op je spaarrekening en hoeveel was dat begin vorig jaar? Als je je leven financieel op de rit hebt en weet welke hoge kosten je dit jaar kunt verwachten, dan kun je nu precies uitrekenen hoeveel je moet sparen om je spaardoelen te halen of een plan maken om je buffer te verhogen dit jaar.


5. Meet je bandenspanning


Na het checken van alle cijfertjes, is het even tijd om naar buiten te gaan. Heb je een auto voor de deur staan? Check dan eens de bandenspanning bij het tankstation. Met een verkeerde bandenspanning verbruik je 5% meer benzine, zonde!


Met deze 5 bespaartips kun je de komende maand weer goed aan de slag gaan. Check vooral alle bespaarblogs, voor nog veel meer tips, succes!

Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: