Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Thuisonderwijs, High Tea en op familiebezoek

Afgelopen week begonnen de scholen weer! Helaas begon het bij ons niet zo goed... Thijs werd vorig weekend erg ziek. Na een aantal zelftesten, die negatief waren, moest hij toch even bij de GGD getest worden. Gelukkig was dat ook negatief, maar hij hoestte echt enorm en kon echt niet naar school. Inmiddels gaat het gelukkig een stuk beter, maar de week stond dus weer in het teken van thuisonderwijs ;) Gelukkig gebeurden er ook nog veel leuke dingen, kijk je mee?!

Thijs was zaterdag getest, maar maandagochtend hadden we de uitslag helaas nog niet. De meiden waren klachtenvrij, maar om ze nou naar school te sturen om daarna misschien toch weer thuis te houden vonden we voor de rest van de klas niet zo aardig. We begonnen de week dus met sommen, lezen en schrijven thuis.

'S middags hoorden we dat de uitslag gelukkig negatief was, dus we konden meteen lekker naar buiten. Het was alsnog niet zo'n succes, want bij iedere stap volgde er een hoestbui. Maar een beetje frisse lucht was erg fijn!

Dinsdag konden de meiden weer naar school. Thijs en ik vermaakten ons met Lego, spelling en deelsommen. Tussendoor werkte ik nog wat (dat zijn we wel gewend inmiddels, haha!) Zoals je ziet waren we erg creatief met de Lego ;)

Dustin had banketbakkersroom gemaakt, dus er waren nog eiwitten over. 'S middags besloten we om ze maar eens op te maken en een merengue te maken... Thijs kon mooi helpen en daarna kon het lekker lang drogen in de oven. Het recept heb ik al eens gedeeld!

Dustin en ik hebben gemiddeld eens per week een ontbijtje samen. We halen dan lekkere broodjes met de boodschappen en praten lekker bij over van alles en nog wat. Na de vakanties zijn deze ontbijtjes altijd extra fijn. Hoewel we elkaar natuurlijk 's avonds ook wel spreken.. is dit altijd even lekker tijd voor elkaar. Nu maakten we er een ontbijtje voor 3 personen van, want Thijs was nog de hele week thuis voordat de hoest eindelijk minder werd, ook gezellig!

Mijn zus is inmiddels een paar weken in Nederland, maar sinds haar aankomst had ik haar nog niet kunnen zien... ivm alle testen en snotneuzen. Vrijdag was het zo ver, heerlijk weer na een half jaar om elkaar te knuffelen en te spreken. We haalden een High tea op en aten die met mijn ouders op (We kregen dit beiden nog cadeau voor onze verjaardagen) Het was erg gezellig en erg geslaagd!


Na een gezellige middag maakten we nog een wandeling en daarna liep ik vanaf mijn ouders naar huis. Ik had die dag heel wat stappen gezet, maar dat was wel even lekker, even wat balans zullen we maar zeggen... :D

Zaterdag gingen we na een lekkere relaxte ochtend op familiebezoek in Utrecht. De meiden zagen deze heuse fietstrommel, helemaal afgesloten en fietsen erin. Dat vonden ze machtig interessant, haha! Hoe werkt dit nou?? Er werd een heleboel geïnspecteerd totdat ze het slot ontdekten.

Bij de familie konden ze mooi oefenen om met stokjes te eten... er waren lekker veel groenten en de bleekselderij vonden ze "mwah" dus die bleef liggen... het was wel mooi oefenmateriaal, want toen we laat thuiskwamen besloten we lekker Chinees te bestellen.

Zondag moest Dustin naar zijn werk. Ik zorg er altijd voor dat ik het ontbijt maak, hij springt onder de douche en daarna kan hij gemakkelijk aanschuiven en daarna naar zijn werk. Ik ging samen met de kinderen lekker naar buiten, op de stepjes, naar de speeltuin. Ze vermaakten zich prima, ik had het zelf op een gegeven moment vrij koud... ook al liep ik lekker heen en weer, we gingen thuis lekker opwarmen. Thuis hielpen ze mij met stofzuigen, opruimen en poetsen, zo fijn dat ze dat nog leuk vinden, haha! 'S middags nog een bezoekje aan opa en oma en het weekend was weer voorbij.


Vandaag gaan ze kinderen na 4 weken alle 3 weer naar school, hopelijk kunnen we de komende tijd de verkoudheidjes en snotneuzen vermijden, maar misschien is dat te optimistisch ;) Ik ga lekker aan het werk, we brengen een bezoekje aan de tandarts en nog meer familie, dus we maken er een leuke week van, jullie ook?!

10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Onze week; Lekker lenteweer, naar de dierenarts en heerlijk eten
door Doortje 09 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Op zoek naar goede pannen? Lees hier de tips!
door Doortje 08 apr., 2024
Op zoek naar goede pannen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Recept; Aardbeien jam twisters
door Doortje 06 apr., 2024
We maken vandaag lekkere makkelijke aardbeien jam twisters!
5 x besparen in April
door Doortje 04 apr., 2024
April is begonnen, we delen vandaag weer 5 handige bespaartips
Onze week; Koffie, schoolvoetbal en Pasen!
door Doortje 02 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Show More
Share by: