Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Handige tips om kcal te besparen!

Ik krijg de laatste tijd weer heel veel vragen over gezond afvallen... de coronakilo's zijn er misschien ongemerkt bijgekomen en mogen er nu ook wel weer van af! Voor de meeste mensen is het afvallen een kwestie van balans; Je hebt een bepaald aantal Kcal nodig. Eet je meer of beweeg je minder, dan kom je aan. Eet je minder en beweeg je meer, dan val je af. 

Het kan dus goed helpen om te gaan besparen op je Kcal inname! Vandaag geef ik je handige tips;

Meer water drinken;

Het klinkt zo makkelijk, maar water drinken is ontzettend belangrijk. Een glas cola bevat al over de 100 Kcal, dus drink je dat de hele dag door, dan tikt het lekker aan. Water bevat 0 Kcal en je kunt er een lekker smaakje aan geven door bijvoorbeeld munt, plakjes citroen of sinaasappel of ander lekker fruit. 

Portie controle;

De porties lijken wel steeds groter te worden. Als ik buiten de deur eet, krijg ik het eten bijna nooit op, we zijn allemaal gewend om steeds meer te gaan eten. Let dus op de porties, dat scheelt veel Kcal, ook thuis kun je hierop letten door bijvoorbeeld te eten van kleinere borden. 

Opschrijven;

Zorg dat je overzicht hebt. Dat betekent dat je weet wat je eet en wat je binnenkrijgt. Soms gaat het ongemerkt; Een dropjes tussendoor, even wat dingen proeven tijdens het koken... al die kleine dingen kunnen best meetellen. Zorg er dus voor dat je overzicht hebt, schrijf een week op wat je allemaal eet en drinkt, dan kun je ook precies uitrekenen hoeveel Kcal je binnen krijgt en daarop gaan besparen.

Schrap de extra's;

Extra's die als een gewoonte voelen kun je best gemakkelijk weglaten als je erover nadenkt; Denk aan het toetje (je hebt net gegeten!) of het welbekende koekje bij de koffie of thee. Laat het gewoon eens weg en je zult zien dat je het nauwelijks mist. 


Minder drank;

Alcohol verminderen levert een extra Kcal besparing op. Als je alcohol nuttigt, dan verbrandt je de in de tijd dat je lichaam dit verwerkt ook een stuk minder Kcal, dus het is eigenlijk dubbelop niet handig als je iets wilt afvallen. Laat de drankjes even staan of neem ze als uitzondering.

Eet zonder afleiding;

Eten met aandacht zorgt ervoor dat je sneller een vol gevoel zult hebben. Je ziet namelijk wat je eet en het gaat niet gedachteloos naar binnen. Plof dus niet op de bank met een zak chips en een film, maar eet je maaltijden en tussendoortjes zonder televisie, telefoon of andere afleiding. Zorg ervoor dat eten een rustmoment is en geniet. 

Eet thuis!

Uit onderzoek is gebleken dat je gemiddeld 800 Kcal (!!) meer eet als je buiten de deur eet. Dat lijkt veel, maar denk maar eens aan het mandje met brood en kruidenboter, het extra voorgerecht of nagerecht wat je thuis misschien niet neemt. Het telt allemaal lekker aan, zorg er dus voor dat je ook het uit eten gaan als uitzondering houdt voor nu.

Vervangen;

Probeer een aantal voedingsmiddelen te vervangen voor betere keuzes. Denk aan het drinken van frisdrank, vervang dat door water. Een koek tussendoor vervang je door een stuk fruit. Blokjes kaas tijdens het koken door komkommer en ga zo maar door. Als je een aantal dingen kunt vervangen, scheelt dat heel veel Kcal!

Met deze handige tips kun je gemakkelijk een aantal kilo's afvallen. Het belangrijkste is dat je blij bent als je in de spiegel kijkt en je gelukkig bent met je lichaam en je gewicht. 
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Onze week; Lekker lenteweer, naar de dierenarts en heerlijk eten
door Doortje 09 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Op zoek naar goede pannen? Lees hier de tips!
door Doortje 08 apr., 2024
Op zoek naar goede pannen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Recept; Aardbeien jam twisters
door Doortje 06 apr., 2024
We maken vandaag lekkere makkelijke aardbeien jam twisters!
Show More
Share by: