Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Een dag naar Avonturenpark Hellendoorn!

Veel pretparken zijn weer geopend voor publiek, zo ook Avonturenpark Hellendoorn. De afgelopen jaren hebben wij dit park regelmatig bezocht en wij vinden het echt een leuk park. Er is namelijk veel te doen voor kleine kinderen, maar voor de grotere kinderen ook, dus dat is mooi verdeeld en mee daardoor vinden wij het een leuk pretpark om te bezoeken. Helaas is het park niet dichtbij, maar wij waren afgelopen week op vakantie op nog geen 20 minuten rijden.. het was dus hoog tijd om het park weer te bezoeken! 

Corona maatregelen;

Natuurlijk zijn er bij Avonturenpark Hellendoorn verschillende corona maatregelen om het bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen voor iedereen. Als eerst moet je je dagje uit plannen, want je moet van tevoren reserveren. Vorig jaar gingen we op een mooie zonnige zomerdag, dit jaar was het weer iets minder goed, maar met af en toe een bui was het hartstikke goed te doen. Door het park heen zijn verschillende looproutes aangegeven, waardoor je altijd 1,5 meter afstand kunt houden en op verschillende locaties zijn er punten waar je extra je handen kunt wassen. 

De medewerkers controleren op afstand of je in de attracties goed vast zit en is er een twijfel, dan gaat alles gewoon opnieuw. Wij zaten bijvoorbeeld in de achtbaan en 1 jongetje deed de beugel te vroeg vast, het is de bedoeling dat iedereen die omstebeurt vastmaakt, zodat de medewerker dit kan controleren. Dit gebeurde nu dus niet en daardoor moest iedereen de beugel opnieuw vastmaken. Het gaf ons een heel veilig gevoel, bij twijfel gewoon even opnieuw. 

Daarnaast wordt er ook op de looproutes gecontroleerd. Onze kinderen liepen tot 2 keer toe de verkeerde kant op (en wij liepen er achteraan) Wij werden daar op aangesproken (oeps!) helemaal terecht natuurlijk, het staat goed aangegeven, maar de kinderen zien dat niet altijd, dus die moeten soms even geholpen worden. 

Shows;

Wij hebben de afgelopen jaren genoten van de "high dive stunt show" We hebben die in totaal 2 keer gezien, maar ondanks alle maatregelen zijn er dit jaar maar liefst 2 nieuwe shows te zien. De ene show voor jonger publiek (tot ongeveer 8 jaar) met Kareltje en Jasmijn, die op vakantie gaan omdat het hotel waar ze werken wordt verbouwd. In werkelijkheid is de show nu niet in het theater, maar in de buitenlucht, daar is dus een mooi verhaal omheen bedacht!

Daarnaast is de show "Het experiment" te zien, een show vanaf ongeveer 8 jaar met een professor die experimenten uitvoert. De shows zijn goed te bezoeken, ze worden dus in de buitenlucht gehouden en er wordt gezorgd voor voldoende ruimte tussen de bezoekers. Na de show moeten de bezoekers per rij weer het theater uit, dus ook dan kom je niet te dicht bij anderen in de buurt. 
Attracties;

Er zijn in het park dus vele attracties voor jong en oud. Van achtbanen voor de grotere kinderen tot de zweefmolen, het schommelschip en bijvoorbeeld de donderstenen achtbaan, waar zelfs de meiden ook al in meegaan. Er is zoveel te doen en te zien, je kunt je er echt de hele dag vermaken. De attracties "Jungle Expedition" is dit jaar vernieuwd en nog leuker! 

Daarnaast is er een Slidepark. Een spectaculair waterpark met glijbanen, deze was tijdens ons bezoek niet open in verband met de regen, maar bij mooi weer kun je je uitleven op de spectaculaire glijbanen! 

Aanrader?!

Ik heb natuurlijk al eens eerder vertelt dat wij Avonturenpark Hellendoorn zeker een aanrader vinden, maar ook in deze tijd kun je het park gerust bezoeken. De maatregelen zijn duidelijk en makkelijk op te volgen, doordat je moet reserveren is het niet druk in het park en hoef je nauwelijks te wachten voor de attracties. Thijs kon bijvoorbeeld 3 keer achter elkaar in de achtbaan en we konden onze favoriete attracties allemaal 3 tot 4 keer doen, groot feest dus! We hopen het park volgend jaar weer te bezoeken!
door Doortje 19 mrt., 2024
Onze week; Een beetje lente, bloesembomen en logeren!
Recept; Paascake
door Doortje 16 mrt., 2024
Het eerste paas recept van dit jaar; Paascake!
Hoeveel spaargeld zou je moeten hebben?
door Doortje 14 mrt., 2024
Hoeveel spaargeld moet je achter de hand hebben? Vandaag duiken wij hier dieper op in... en zetten alles voor je op een rij.
Onze week; Genieten van de zon, een dag naar Amersfoort en goede rapporten!
door Doortje 12 mrt., 2024
Een weekoverzicht met bijna 20 foto's! Kijk je mee?
Zo ga je van Happy spender naar Happy spaarder!
door Doortje 10 mrt., 2024
Sparen is verstandig en daarom vertel ik je vandaag hoe je van Happy spender in no-time naar een Happy spaarder verandert!
Recept; Eetbaar koekjesdeeg met chocolade!
door Doortje 08 mrt., 2024
Koekjesdeeg om zo op te eten, dat klinkt als een droom! En vandaag heb ik hiervoor een heerlijk recept!
Fietsen is het duurzame antwoord op stedelijke mobiliteit
door Doortje 06 mrt., 2024
Wil je duurzaam bezig zijn? Laat de auto eens staan en pak de fiets! (gesponsord artikel)
Boodschappen shoplog (Boodschappen bij de Picnic)
door Doortje 06 mrt., 2024
Ik heb weer eens een boodschappen shoplog voor jullie! Lees je mee?
Onze week; Weer naar school en Thijs 12 jaar!
door Doortje 04 mrt., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?!
Recept; Mozzarella kaas balletjes uit de oven
door Doortje 02 mrt., 2024
We delen het recept voor een heerlijk "hapje"! Mozzarella kaas balletjes uit de oven.
Show More
Share by: