De buffer aanvullen... het plan van aanpak!

 

Na het hele gebeuren met de belastingdienst waar ik laatst over vertelde, is het belangrijk om, als we betaald hebben onze buffer weer aan te vullen. Ik schreef al dat het nut van een buffer zich maar weer eens bewees en daarom vind ik het fijn om hem zo snel mogelijk weer op een mooi bedrag te hebben staan! 


De betaling zal binnenkort plaatsvinden en uiteraard hebben we heel goed uitgerekend of dit allemaal zou gaan lukken. We prijzen ons gelukkig dat het allemaal kan en inmiddels weten we gelukkig ook meer over de oorzaak. We zullen waarschijnlijk wel "gewoon" moeten betalen, maar het geeft heel veel rust nu de oorzaak waarschijnlijk bekend is. 


Goed! De buffer moet dus weer aangevuld worden. En ik kan nogmaals vertellen dat ik van dat geld liever een halve nieuwe keuken of een hele nieuwe auto had gekocht, maar daar schieten we niks mee op. Positiviteit willen we hebben! En daarom dus meteen een plan van aanpak! 


* Maandelijks sparen

De laatste maanden hebben we maandelijks flink meer gespaard dan de maanden daarvoor. Ik vertelde laatst al dat dat komt door het feit dat we nu onszelf eerst "betalen" Als de maand begint, dan maken we meteen een bedrag over naar de spaarrekeningen. En dat bedrag moet de komende tijd omhoog. Mijn inkomen groeit nog steeds met de maand en daarom denk ik dat we dit bedrag maandelijks een stukje hoger moeten zetten. Dat is dan meteen een goede uitdaging :) 


* Marktplaats/ facebook verkopen

Ik ben meteen weer bezig geweest om spullen te verkopen. En dat loopt goed! De eerste paar honderd euro zijn weer binnen en daaruit blijkt maar weer dat als je je ertoe zet, je al snel een leuk extraatje hebt. Daarnaast maken vele kleine bedragen bij elkaar weer een groot bedrag, dus ook kleinere dingen kunnen verkocht worden. We hebben in huis nog steeds meer dan genoeg spullen die weg kunnen, dus ik verwacht dat we hiermee de buffer ook lekker kunnen spekken de komende maanden. 


* Tweedehands kopen

Naast zelf dingen verkopen, kun je natuurlijk ook prima zelf tweedehands kopen. Dat hoeft niet bij alles zo te zijn, maar wij kochten 2 weken terug nog een heel leuk peuterbed voor Sara (Sofie had al een groter bed) het was nauwelijks gebruikt en het was echt een koopje. Ideaal om wat mee te besparen. 


* Besparen

We besparen nu al heel wat jaren en inmiddels hebben we de meeste onnodige uitgaven wel onder controle. Natuurlijk kopen we wel eens iets wat niet zo nodig is, maar over het algemeen geven we uit wat we uit moeten geven. Dat is ook de reden dat ik niet met verschillende bespaar challenges mee doe, ze zijn voor ons inmiddels niet echt een challenge meer. De komende maanden zullen we vast en zeker ook nog regelmatig iets onnodigs kopen, het is straks vakantie en daar horen ook wat extra uitgaven bij, maar we blijven zeker opletten. Al die kleine beetjes zal dan uiteindelijk weer een beetje extra voor de buffer opleveren. 


* Bonus van de gas en electra rekening

Begin volgend jaar loopt ons contract weer af van de gas en electra rekening. We stappen elk jaar over en daardoor krijgen we na elk lopend jaar de welkomsbonus gestort. Die bonus gaat deze keer meteen naar de spaarrekening. 


Door deze stappen te zetten en vooral gewoon wat extra op te letten hoop ik dat de buffer ergens begin volgend jaar weer op een mooi bedrag staat. Wellicht komen er nog financiele tegenslagen of juist meevallers, dat is natuurlijk altijd afwachten, maar ons plan is er en daarmee gaan we aan de slag. In Januari hopen we hiermee klaar te zijn en sparen we natuurlijk ook gewoon weer door voor andere doelen.... er is altijd genoeg om nog voor te sparen ;) 


Wat doen jullie als de buffer weer nodig aangevuld moet worden? Laat je tips achter in de reacties! :D 

Reacties

Marjolein op 13-07-2017 07:39

Ik ben hier nu net ook mee bezig! Fiets vervangen, waterschap belasting, inkomsten belasting, dus nu weer extra sparen. Ik spaar mij vakantie uitkering en eindejaarsuitkering, werk extra diensten, spaar mijn ORT. En koop alleen wat nodig is. Eten voor mij en mijn hondje, neem vaker de fiets. Verkoop overbodige spullen op een lokale FB groep. 

Thea op 13-07-2017 08:30

Goed bezig! Onze buffer is zo groot dat we al jaren niet meer bufferen maar onze (klein)-kinderen blij maken 😀

nona op 13-07-2017 09:17

Kan je eens een linkje sturen over dat belasting-verhaal? Ik heb het gemist denk ik.

ja hier komen ook regelmatig tegenslagen voorbij. Zo werd een gloednieuwe fiets gepikt, en kwamen de offertes voor de herstelling van ons dak een pák duurder uit dan voorzien/gehoopt ( dak moet er echt helemaal af, en kan niet gewoon hersteld worden) enz.

alle extra inkomsten zetten we nu op de renovatierekening (vb van enquetes invullen, geld terug acties enz). Ook vakantiegeld en belastingsteruggave rekenen we bij extra en gaat op de renovatierekening. Onze bufferrekening is nu hoog genoeg en het geld dat we normaal daarop spaarden, gaat, alweer! Naar de renovatierekening.

achja klagen helpt niet he. We zijn al blij dat we het allemaal gewoon kunnen betalen en niet moeten lenen oid.

Mama Tinus op 13-07-2017 09:22

Fijn dat de oorzaak bekend is, dat zal allicht wat schelen in de frustratie. 

Wat betreft de buffer; hier gaat ook altijd de bonus van gas&elektra direct naar de spaarrekening en hetzelfde geldt voor het vakantiegeld en een deel van de eindejaarsuitkering. Marktplaatsverkopen blijf ik lastig vinden. Het verkoopt moeizaam en echt grote dingen hebben we niet veel. Maar ik blijf geduldig proberen. En toen oudste niet meer naar de peuterspeelzaal ging hebben we die maandelijkse afschrijving omgezet naar maandelijks sparen. Nu maken we wel weer extra kosten voor zwemles maar ik probeer toch dat extra sparen erin te houden.

Miranda | Taxx Life Blog op 13-07-2017 09:49

Goed bezig! Na de zomervakantie gaat hier de broekriem ook weer aan!

Gewoon Vlijtig op 13-07-2017 22:49

Na de vakantie gaat het hier weer strakker. Dan moeten in de nieuwe badkamer en slaapkamer nog de leidingen gelegd worden. Dat doet manlief zelf evenals het plafond en de verlichting. Daarna de stucadoor, nog een nieuwe kast en het sanitair. Het einde is in zicht. Maar de trapbekleding moet vervangen worden volgend jaar. Oh en de schilder komt nog dit jaar. Dus, sparen sparen sparen. Gelukkig heeft manlief een erg goed salaris. Dus dat komt vast goed.

MS op 14-07-2017 10:09

Misschien ligt het aan de regio. Maar vroeger jaren geleden verkocht ik ook nog wel redelijk wat op mp. Tegenwoordig kun je er dingen opzetten maar verkopen nee, biedingen nee, reacties nee, er kijkt geen hond meer naar heb ik het idee. Het wordt tegenwoordig vast ergens anders verkocht? Als je al biedingen krijgt krijg je geen reactie meer terug op je mailtjes of men komt zelfs gewoon niet opdagen. Als je mailtjes krijgt zijn die vaak zo raar of hondsbrutaal dat marktplaats mij vooral een hoop frustratie brengt. Kleren oid hoef je al helemaal niet meer te proberen. Of het moet echt dure merkkleding zijn als heel pakket en dan krijg je er echt maar een schijntje voor. Speelgoed zoals lego en Playmobil loopt misschien nog wel. Maar ik heb nou niet zoiets van daar kan je een buffer mee vullen want wat heb ik huis wat eigenlijk niet echt nodig is. Dat is vooral prut wat ik naar het kringloop breng ook de moeite niet waard voor op marktplaats.

Nieuwste artikelen;
Bespaar Continu NLHoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow