5 dingen die ik niet meer koop en ook niet mis!

 

Op YouTube kwam ik laatst een nieuw kanaal tegen; "The financial diet" een kanaal met heel veel video's over geld. En hoe je kunt besparen, beleggen etc. etc. Wel in het engels, maar dat vind ik geen probleem; het kanaal kun je hier vinden; *klik* 

Nou zijn de video's natuurlijk vooral voor het Amerikaanse systeem "gemaakt" maar alsnog kun je er veel van opsteken. Zo hebben ze een video met producten die ze niet meer kopen... en die ze niet missen! En na al die jaren heb ik ook wel zo'n lijstje... En wat gebeurt er als je iets niet meer koopt en niet mist? Dan bespaar je! Altijd fijn. :) 


1. Wasverzachter;

Ik vind wasverzachter echt een product dat niet nodig is. Als ik in de supermarkt loop verbaas ik me over alle merken en kleuren. Ik begrijp dat veel mensen een bloemig geurtje aan hun was lekker vinden, maar ik niet echt. Ik hang de was liever buiten, dan ruikt het ook lekker fris. Je kunt als vervanger azijn gebruiken, maar heel eerlijk? Dat gebruik ik eigenlijk ook nooit!


2. Lunch in de kantine;

Het is wel heel lang geleden dat ik met de trein naar Amsterdam ging om te werken, maar toen was het heel gewoon om in de kantine een lunch te kopen. Per dag was ik al snel      € 3,- kwijt en dat 3 dagen in de week! Inmiddels werk ik thuis, dus maak ik gewoon lunch wanneer ik er zin in heb, maar mocht ik weer voor een baas gaan werken? Dan zou ik alsnog mijn lunch zelf maken, ik deed dat toen echt alleen omdat iedereen dat deed... bizar eigenlijk!


3. Dure entree kaartjes;

Ik weet nog dat we met Thijs naar de Efteling gingen, hij was net 2. Natuurlijk vond hij het geweldig en hebben we een leuke dag gehad, maar voor hem had het niet gehoeven. We hadden net zo goed naar de speeltuin om de hoek kunnen gaan en dat doen we nu dus ook. Ik denk dat ik weer naar de Efteling ga als ze allemaal in alle achtbanen kunnen ;) En mochten we eerder willen gaan? Naar welk pretpark of dierenpark ook... ik zoek naar kortingscodes, goedkopere kaartjes en andere acties. Denk bijvoorbeeld eens aan je rentepunten als je een rekening hebt bij de "oranje" bank. Wij doen daar echt nooit iets mee, maar je kunt er leuke kortingen mee krijgen!


4. A-merken;

Oke, heel soms neem ik nog weleens een a-merk mee uit de aanbieding, maar als ik even goed nadenk dan zijn eigenlijk al onze boodschappen van een huismerk of een c-merk. Soms is het even zoeken welke variant dan wel lekker is of uberhaupt lekker is, maar het scheelt enorm!


5. Veel verzorgingsproducten;

Heel veel verzorgingsproducten die ik vroeger kocht, koop ik niet meer of veel minder. Sowieso is het prima om de helft van alles te gebruiken, maar heel veel dingen heb je ook gewoon niet nodig. En ik loop er nog steeds verzorgd bij, vind ik zelf ;) 

Ik koop nooit meer oog make-up verwijderaar, want daar gebruik ik een beetje kokosolie voor.

Ik koop ook geen 100 producten voor mijn haar meer, maar gewoon 1 product... en zit het dan een dag iets minder goed? Jammer dan. Alles er maar insmeren lijkt me ook niet heel gezond.

Ik koop geen bodylotion meer... in de winter is mijn huis weleens droog, maar daar zorgt kokosolie ook voor de oplossing. 

En zo zijn er nog meer dingen die ik veel minder gebruik (zoals shampoo en douchegel... gewoon minder gebruiken en kijken of je dan tevreden bent) 


Wat zijn dingen die jij vroeger kocht, maar nu niet meer? Laat ze me weten in de reacties! 


Reacties

Chantal op 10-07-2017 06:18

Voedingssupplementen koop ik nu veel minder. Een tijd lang kocht ik onder meer biergisttabletten, multivitamines, vitamine C, en nog wat andere supplementen.

Ik mis er niets aan, en aan mijn gezondheid merk ik niets.

In de winter koop ik waarschijnlijk weer wel multivitaminen en misschien vitamine C.

Sjoukje - meergeldminderstress op 10-07-2017 07:29

Dat kanaal ken ik nog niet, maar het lijkt me echt iets voor mij. leuk lijstje ook! Ik koop ook geen lunch meer, sinds mijn oudste naar school ging. Het scheelt echt zoveel. En als je toch al een broodtrommeltje moet vullen, kun je er net zo goed twee doen. 

Jeannet op 10-07-2017 07:38

Waterflesjes. We hebben twee trays op zolder staan voor het geval er eens geen water zou zijn, deze kunnen mee op vakantie als we gaan. Dus ze blijven keurig dicht. 

Voor gewoon hebben we simpele waterflesjes die we bij de kraan bijvullen. Voor een dagje uit gaat er een 1,5 liter fles met water mee. Dus geen dure pakjes etc. Ook op school is het waterflesje prima.

Marielle op 10-07-2017 07:42

Heel herkenbaar, lunch op het werk. Toen ons kantoor net verhuisd was deed ik dat ook, maar dat is gewoon ruim 55 euro per maand! Dus dat heb ik maar kort gedaan. Doe het nu alleen nog als ik weet dat er echt wat lekkers is of als ik niets meer te eten in huis heb. Hooguit 1x per week.

MargaL op 10-07-2017 09:23

Ik heb best veel dingen die ik niet meer koop. Mijn man neemt zelf zijn lunch mee naar zijn werk. Heel soms haalt hij wel iets maar dan haalt hij een pakje beleg en afgebakken broodjes en is dan veel goedkoper uit dan een kant en klaar belegd broodje. Wij nemen geen flesjes water meer mee, maar gewoon onze doppers. Als wij een uitje hebben nemen wij lekkere broodjes, fruit, rauwkost en wat lekkers mee. Het scheelt in het geld, je weet wat je eet en handig ivm lactose intolerantie.

Voor onze dochter hebben wij een prachtige RVS set drinkbeker, thermosfles, broodtrommel en snackbakje gekocht toen ze naar groep 1 ging. Ze krijgt broodjes, rauwekost, fruit, water en lactosevrije melk mee naar school. Het is een stuk goedkoper dan pakjes en verpakte dingen mee te geven en het blijft heerlijk koel, dat is het allerfijnste. Lauwe melk vind ik zoooooooo brrrrrr :)

Mijn dochter en ik hebben exceem. Wij gebruiken beiden olijfoliezeep met laurierolie. Wij gebruiken nu geen doucheshampoo meer. Ik scheer mij met de zeep en het mes en als de scheergel van manlief op is stapt hij ook over. Het fijne is dat het laurier ontsmet en de olijfolie verzorgt. Ik gebruik ook geen wasemulsie meer, daar de zeep ook ph nutraal is. Wij gebruiken nog wel bodylotion, maar niet meer 2 x per dag. 1 x per dag is genoeg en bij mijn dochter zelfs 1 x per 3 dagen.

Sinds een week gebruik ik azijn ipv wasverzachter. Ik heb nog tig flessen staan en die maak ik om en om wel op. Ik gebruik tegenwoordig ook maar de helft van de wasmiddelen, verzachter en tandpasta. Het werkt net zo goed.

Ik gebruik ook veel b of c merken. Ik probeer het altijd een keer en als een prodct bevalt blijft ik het kopen. Bevalt het niet ga ik op zoek naar een ander B of C merk wat wel bevalt.

Leuk onderwerp heb je weer!!!!

Jara op 10-07-2017 13:23

Lunch maken wij altijd zelf. Op dagen dat man thuis werkt of in het weekend,  maken we lekkere broodjes. Enkele voorbeelden:

- broodjes met zelfgemaakte tonijnsalade. Afbakbroodjes afbakken (bijv. Ah voor nog geen 0.50 cent voor de 6). Blikje tonijn (1.00). Halve komkommer (0.15 cent.  Hele kost nu 0.30). 1 ui (0.10 cent). Lepeltje fritessaus. Komkommer snipperen, ui snipperen, blikje tonijn erdoor. Lepeltje saus en je hebt een heerlijke salade op warme broodjes !

- zelfgemaakte sandwich.  4 boterhammen (20 cent). Handje cherrytomaten halveren (0.50 cent). Handje sla (krop 0.50 cent. Handje 0.10 cent?). Pakje gerookte kip (zou ik wel aanbieding kopen. Meestal dan ong. 2 euro). Lepeltje fritessaus.      Brood roosteren. Kip mengen met lepeltje saus. Op broodjes doen. Sla bij. Cherrytomaten erbij. Broodjes door de helft en je hebt heerlijke broodjes.

- Gevulde ommeletjes. 2 eieren (0.30). 1 ui (0.10 cent). Bakje champignons (0.80 cent).  Eieren klutsen. Ui en champignons bakken. Eieren doorheen en je hebt een lekkere ommelet. Eventueel met kruiden als bieslook en handje kaas.

- Broodjes mozzarella. Pakje broodjes afbakken (0.50). Potje pesto (0.89). Mozzarella (0.50). Tomaten (0.30 cent voor de 2). Broodjes afbakken. Lepel pesto erop. Plakjes Mozzarella en tomaat. Peper en zout erbij. 

Zo doen we dat ook met bbq. Bbq is ook vaak duur qua vlees.Wij kopen de 4 pakken voor 10 bij de Jumbo. Kan je zeker 2x van eten met zijn tweeën. Stokbroodje afbakken, komkommertjes en tomaatjes erbij. Zo'n goedkoop bakje slaatje erbij en je bbq voor nog geen 6/7 euro. 

Wasverzachter heb ik wel, maar gebruik ik weinig ivm kleine kids. Weet nog niet of ze allergisch zijn. 

A. merken kopen we alleen in de aanbieding. Vaak de 1+1.

kniepertie op 10-07-2017 20:18

Leuk onderwerp, ik tag um als je het niet erg vindt ;)

Nieuwste artikelen;
Bulk luiersHoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow