Recept; Hartige taart met kip en kersen!

 

Deze hartige taart at ik voor het eerst bij mijn zus. Zij had via via een heerlijk recept gehad en het leek mij vooral niet zo lekker... kip met kersen? mwah... Gelukkig gaf ik het een kans, want het was echt veel lekkerder dan ik dacht! Op internet vindt je verschillende recepten, maar dit is die van ons;


Dit heb je nodig;

* 400 gram kipfilet 

* Pot kersen zonder pit (350 gram) 

* 9 plakjes bladerdeeg 

* 1 theelepel gemberpoeder

* 2 teentjes knoflook

* eetlepel kerriepoeder

* 200 ml creme fraiche 

* 2 theelepels sambal

* 2 eetlepels paneermeel

* geraspte kaas (ongeveer 50 gram)

* melk om het bladerdeeg te bestrijken

- quiche vorm  (Je kunt de taart ook in een springvorm maken) 


Dit moet je doen;

* Verwarm de oven voor op 200 graden

* Laat de bladerdeeg ontdooien en de kersen uitlekken 

* Snijd de kipfilet in stukjes en bak ze ongeveer 5 minuten

* Pers de knoflook bij de kipfilet, voeg de kerriepoeder, kersen, gemberpoeder, sambal, creme fraiche en peper en zout naar smaak toe en laat even doorkoken

* Bekleed de quiche vorm met bakpapier en bekleed de vorm dan met 5 plakjes bladerdeeg. Je kunt ze met wat bloem uitrollen tot 1 grote lap, maar ik doe dit altijd plakje voor plakje... als je maar zorgt dat de quiche vorm helemaal bekleed is. 

* Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel

* Vul de quiche vorm met de kip en bestrooi met kaas

* Sluit de taart af met de overgebleven 4 plakjes bladerdeeg. Zorg dat de taart helemaal dicht is

* Bestrijk het bladerdeeg met de melk en bak de hartige taart 30-40 minuten af in de oven


Ik heb deze taart met oud & nieuw gemaakt en we konden er met 4 volwassenen en 1 kind van eten (de meiden aten iets anders) De taart ging uiteindelijk schoon op. 


Ik vond het qua groenten wat karig... sterker nog... waar zijn de groenten? ;) Maar iemand reageerde bij mijn weekmenu met de optie om er een salade bij te serveren, dat vind ik een heel goed idee! Kies voor een simpele salade met sla, tomaat, komkommer, olijf en ui of natuurlijk iets anders wat je lekker vindt. 


Onze taart kwam er zo uit te zien.. ik geef toe... het is heel lastig om een hartige taart te fotograveren ;) Want als je taart aansnijd, gaat de vulling natuurlijk alle kanten op. Maar het is echt een aanrader! 


Ga jij het recept proberen of heb je een eigen succesrecept voor een heerlijke hartige taart? Laat het me weten in de reacties! 









Reacties

http://groeneglitter.blogspot.nl op 14-01-2017 06:19

Oo kip in de hoed! Heerlijk. Toevallig met ons feest ook gemaakt en iedereen die sceptisch was, wilde uiteindelijk het recept. Heerlijk met een salade inderdaad!

Chantal op 14-01-2017 08:43

Bedankt voor het recept, ik ga het zeker uitproberen.

Zelf vind ik deze hartige taart heerlijk, hier is de link: https://www.boodschappen.nl/recept/broccolitaart-met-peer-en-amandel/

Deze taart heb ik voor het eerst gegeten bij een tante, zij verving de amandelen door cashewnoten.

Zelf vervang ik de plakken kaas soms door geraspte oude kaas.

WMT op 14-01-2017 11:30

Deze ga ik uitproberen!! Toevallig eten wij vandaag ook hartige taart met spinazie en zalm. Ik maak nog een pan groentensoep en tomatensoep en serveer er broodjes bij. Fijn weekend! WMT

WMT op 14-01-2017 11:49

Een pot kersen met een inhoud van?

Doortjesblog op 14-01-2017 22:30

wmt, 350 gram! Dat is iets duidelijker ;) 

bedankt voor de recepten, ik ga ze bekijken! 

WMT op 15-01-2017 12:25

Thnks!! WMT

Nieuwste artikelen;
Bulk luiers



Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow