Recept; American pancakes!

 

Vandaag heb ik weer eens een heerlijk receptje voor je. Vorige week kwamen we erachter dat de melk echt eens op moest en toen besloot ik om pannenkoekjes voor de lunch te bakken.. maar ik was ook wel benieuwd naar van die lekkere luchtige American pancakes! Ik heb het ideale recept voor je! Lekker voor de lunch of als ontbijt ;) 


Wat heb je nodig (Voor een goede stapel pancakes)

* 400 ml. melk 

* 300 gram bloem

* 2 eieren

* een zakje bakpoeder (16 gram) 

* een snufje zout

* boter of olie om te bakken 


Dit moet je doen;

* Meng de melk het bakpoeder en de bloem in een beslagkom. Je kunt de mixer gebruiken, maar ik heb gewoon de garde erbij gepakt, het wordt ook een redelijk dik beslag, dus dan is het mixen met de hand wat beter te doen.

* Voeg 1 voor 1 de eieren toe

* Voeg het snufje zout toe en mix nog even goed door 

* Het beslag wordt dus redelijk dik, je kunt denken aan volle yoghurt dikte :) 

* Doe wat boter of olie in de pan en schep het beslag in de pan. Ik deed steeds 2 of 3 pancakes tegelijk, dat kan prima

* Als je luchtbelletjes aan de bovenkant van de pancakes ziet verschijnen, dan kun je ze omdraaien

* Bak zo door totdat je beslag op is, je hebt dan een hele stapel pancakes :) 


Bij dit soort pancakes wordt vaak maple syrup gegeten, dat is in Nederland iets minder goed te verkrijgen en ik vind het persoonlijk ook minder lekker, daarom deden wij er gewoon stroop overheen, leef je uit ;) 


Eet Smakelijk! 


In de vlog van vandaag kun je zien hoe ik de pancakes bak... *klik* 

Reacties

WMT op 09-01-2017 10:15

Bedankt voor het recept! Ik ga het uitproberen...een keer iets anders dan de gewone pannenkoeken!WMT

Oh lekker! Ik vind alle varianten pannenkoeken lekker, maar deze zijn wel extra bijzonder he!

Anne op 09-01-2017 17:18

Ik kreeg spontaan zin in pannenkoeken! Meteen maar even je recept geprobeerd, alhoewel ik de bloem moest vervangen door zelfrijzend meel omdat de bloem op was. Misschien dat ze daardoor iets minder luchtig smaakten dan ik gewend ben van american pancakes. Ga ze volgende keer op de goede manier proberen!

Doortjesblog op 09-01-2017 21:34

Wtm, graag gedaan! 

Sjoukje, de Hollandse pannenkoeken zijn lekker, maar deze inderdaad ook! :) 

Anne, leuk dat je ze meteen hebt geprobeerd! je zou denken dat het nog luchtiger zou worden (meer zou rijzen) met zelfrijzend bakmeel, maar toch niet?! Hmm, bij mij waren ze echt lekker luchtig!! 

Wilma op 10-01-2017 04:15

hier een we ze graag smorgens, met worst en bacon and eggs. Ook wakker met blueberry syrop en bleerries erdoor. Of aardbeien syrop. Maar wij wonen ook niet in Holland.en alleen in het weekend hoor. Of we plak ham erbij en hashbrowns! Yummy!

Groet, Wilms

Doortje op 10-01-2017 14:37

Wilma, dat klinkt lekker! Je brengt me op nieuwe ideeen, haha! :) 

Wilma op 11-01-2017 07:21

Your welcome

Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow