Chocolate heaven; maltesertaart (recept!) <3

 

Afgelopen zondag organiseerden we een etentje en dat was erg geslaagd! Vooral het toetje was heerlijk, ik maakte namelijk een chocolade malteser taart. Wellicht weten jullie het al, maar je kunt mij echt wakker maken voor chocolade! En deze taart... oh die was zo lekker! Ik deel graag het recept met je, want ik weet zeker dat er meer mensen zijn die hier heel erg gelukkig van worden ;) 


Nodig voor een taart voor 10-12 personen;

* 6 eetlepels stroop (gewoon de stroop die je op je pannenkoeken doet) 

* 200 gram boter 

* 100 gram melk chocolade

* 300 gram pure chocolade 

* 350 gram maltesers (of de neppe variant) 

* 335 gram kokos biscuitjes 


Doen;

* Smelt de boter, de stroop en de chocolade op zacht vuur

* Bekleed ondertussen je bakvorm met bakpapier. De taart hoeft niet in de oven, dus je kunt van alles kiezen. Ik gebruikte een ronde quiche vorm. 

* Als de boter, chocolade en stroop gesmolten zijn, haal dan de pan van het vuur

* Breek de koekjes in stukjes en voeg ze toe aan de chocolade, boter en stroop

* Roer even goed door en voeg de helft van de maltesers toe

* Weer even doorroeren en het mengsel daarna in de bakvorm gieten

* Met de laatste helft van de maltesers kun je de taart afmaken. Duw ze voorzichtig in het mengsel en ga door tot alles op is (tip; proef af en toe even een malteser om te kijken of ze wel lekker zijn!) 

* Zet de taart in de koelkast en laat deze goed hard worden (dit kan helaas wel een paar uur duren, maar het wachten wordt beloond, want daarna kun je gaan proeven) 


Eet Smakelijk! 



Deze taart is ideaal om mee te variëren  zo kun je hem aan je eigen smaak aanpassen. Ik geef je even wat suggesties van producten die je ook door de chocolade kunt doen;

* m&m's

* kleine marshmallows

* pistache nootjes (of andere nootjes naar keuze) 

* bokkenpootjes

* corn flakes 


etc. etc. Varieer en probeer! ;) 


Wat zou jij erin doen? Laat het me weten in de reacties! 








Reacties

Moeder van drie op 03-11-2016 08:58

Oei die lijkt me helaas erg lekker maar ook erg machtig.

Een vraagje je zegt over de stroop dat je de stroop bedoelt die je over de pannenkoeken doet. Wij gebruiken zowel de dunne vloeibare suikerstroop als de dikke vaste stroop bij pannenkoeken. Welke variant gebruik je voor deze taart. De smaak van deze twee is best wel verschillend vandaar mijn vraag. 

doortjesblog op 03-11-2016 10:06

Moeder van drie, het is inderdaad heel machtig ;) de stroop is de dikke vaste stroop! 

Dat ziet er echt heerlijk (en heel dikmakend...) uit! Het water loopt me in de mond!

Thea op 03-11-2016 16:21

Ik ben ook gek op chocolade (repen) maar gelukkig niet op taarten 😀

Swenne op 04-11-2016 11:25

Oh, heerlijk lijkt me! Nog even over die stroop, wij hebben altijd schenkstroop voor over de pannenkoeken, maar die bedoel je dus niet? 🙂 En wat voor stroop wel dan? Of zou het ook met schenkstroop kunnen? 

Nieuwste artikelen;
Bulk luiers



Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow