Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Besparen in Augustus! 

Augustus is van start gegaan... een nieuwe maand met nieuwe kansen. Zoals jullie weten geef ik jullie maandelijks handige bespaartips, die je ook de rest van het jaar kunt toepassen. Met deze tips kun je in Augustus aan de slag gaan;

1. Op de fiets (naar school)

Bij ons beginnen de scholen over zo'n 2 weken alweer! Het is dan pas half Augustus, dus ik ga er vanuit dat we nog wel wat mooi weer krijgen. Goed dus om op de fiets naar school te gaan, boodschappen te doen en bezoekjes te brengen aan opa en oma. De benzineprijzen staan redelijk laag, maar laat de auto maar lekker staan als dat kan! 


2. Maak gebruik van de sale!

Het is volop sale. In verband met de gedeeltelijke lockdown eerder dit jaar, zitten veel winkels met nog heel veel voorraad, die nu voor kleine prijsjes weggaan. Heb je nog iets van kleding nodig, dan kun je goed gebruik maken van de sale op dit moment. 

Na de vakanties beginnen de supermarkten ook weer met de echt goede aanbiedingen, maak daar ook gebruik van. Wij gebruiken een aantal A-merk producten die ik altijd in de aanbieding koop. Denk aan tandpasta, bij 1+ 1 gratis koop ik gerust meteen 10 tubes, scheelt lekker. Ook de kinderen hebben dure tandpasta, omdat dat voor hen het beste werkt. Laatst kwam ik erachter dat de nieuwe verpakking een derde minder inhoud had en een tube nu geen € 2,50 maar €3,10 kost... (echt!) dus minder product voor flink meer. Daar wacht ik dus ook even op de 1 + 1 gratis aanbieding, dan koop ik meteen een lekkere voorraad. 

3. Stop met het kopen van wegwerp;

Ik dacht dat ik het al best goed deed. Ik koop vrijwel nooit wegwerp bestek, borden of bekers, maar toen ik erover nadacht ligt er hier in huis best veel wegwerptroep. Denk aan schoonmaakdoekjes (zo handig!) toetenpoetsers en scheermesjes. 

Het probleem met wegwerp is natuurlijk het milieu, daarnaast blijf je het kopen en kost het dus iedere keer weer geld terwijl die kindergezichtjes ook schoon worden van een washand.. snel opgelost!


4. Begin met de Sint cadeaus!

Nu al? Ja, nu al! Al doe je het alleen maar om de kosten te spreiden, want die feestmaand is gewoon duurder, al doe je niets geks. En voor je het weet staat hij alweer voor de deur. Daarnaast hebben veel winkels er een handje van om het speelgoed in de maanden ervoor langzaam duurder te maken, dus hou dat in de gaten en sla alvast je slag als je iets leuks ziet.

Ik deed dit zelf dus nooit, totdat ik de tip laatst kreeg van een andere moeder en ik vind het eigenlijk heel slim! Ik kocht afgelopen week bij de kringloop een eerste cadeautje, een spel van Frozen 2, ik weet nu al dat de meiden er blij mee gaan zijn en omdat het tweedehands is, was het een koopje, dus het kan zelfs nog in de schoen. 

Ga dus nu alvast op zoek, ook bij de kringloop of op marktplaats, je vindt er veel leuks voor weinig. 

5. Kijk je abonnementen na;

Misschien ben je op vakantie (geweest) of misschien was je wel lekker thuis. Na de vakantie is het de ideale tijd om je abonnementen weer eens na te kijken en te bedenken of je ze wel echt gebruikt; Omdat Frozen 2 op Disney + kwam, sloten we een abonnement af, want de kinderen waren toch thuis... maar we hebben ook al Netflix en Videoland, het is een beetje teveel van het goede! Dus er mag weer wat opgezegd worden.

Denk ook aan je abonnementen op tijdschriften, je glazenwasser, je vuilnisbak schoonmaakmeneer en meer. Vindt je het je geld nog steeds waard? Dan is dat prima, anders meteen even opzeggen!

Hiermee hebben we weer genoeg te doen de komende maand! 

Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Onze week; Lekker lenteweer, naar de dierenarts en heerlijk eten
door Doortje 09 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Op zoek naar goede pannen? Lees hier de tips!
door Doortje 08 apr., 2024
Op zoek naar goede pannen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Recept; Aardbeien jam twisters
door Doortje 06 apr., 2024
We maken vandaag lekkere makkelijke aardbeien jam twisters!
5 x besparen in April
door Doortje 04 apr., 2024
April is begonnen, we delen vandaag weer 5 handige bespaartips
Show More
Share by: