Vroeger waren het nog cadeaubonnen. Je kon ze kopen en dan waren ze een bepaalde tijd geldig. Inmiddels zijn bijna alle winkels overgestapt op cadeaukaarten, een pasje met een bedrag erop en meestal zijn die pasjes onbeperkt geldig. 


Toch gebeurt het natuurlijk nog regelmatig dat dit soort pasjes kwijtraken of vergeten worden. De winkel blijft er sowieso aan verdienen. 


Nu ik net weer jarig ben geweest, weet ik het weer; ik heb gewoon weinig wensen en dat lijkt mij een goed teken. Toch worden er altijd cadeaus gegeven en daarom vraag ik nu vaak een cadeaukaart. 


Favoriet zijn de cadeaukaarten voor kledingwinkels waar ik af en toe kom, die kaarten komen toch wel op. En dinerkaarten oid. Dustin en ik gaan regelmatig samen uit eten, dus die kaarten zijn ook favoriet. 


Ik heb wel een speciale "opbergplek" voor die kaarten, anders raak ik ze inderdaad echt kwijt. En daarnaast probeer ik ze ook redelijk snel te gebruiken. Mocht er nog een bepaalde geldigheidsdatum op zitten, dan zijn ze in ieder geval maar weer verzilverd. Daarnaast voorkom je dan de V&D taferelen die iedereen zich vast nog wel herinnert. (Al die mensen die een cadeaukaart in hun kerstpakket hadden gehad....) 


Zorg er dus voor dat je zulke kaarten niet kwijt raakt en dat je ze redelijk snel gebruikt. 


Mocht je nou een cadeaukaart hebben gehad van een winkel waar je echt nooit komt, dan kun je er ook nog iets mee;


* Er zijn verschillende sites die je cadeaukaart opkopen. Ze geven je dan een bedrag, dat uiteraard lager is dan de waarde die op de kaart staat, maar dan ben je er wel van af. Dit soort sites verkopen de cadeaukaarten vaak ook weer door. Mocht je dus op zoek zijn naar korting voor een bepaalde winkel en je kunt niks via google vinden? Zoek dan eens naar een tweedehands cadeaukaart. Dit soort sites controleren ook of de cadeaukaart echt is. 


* Daarnaast kun je er natuurlijk ook zelf mee aan de slag. Via verkoopgroepen op facebook of marktplaats kun je ook cadeaukaarten aanbieden. Natuurlijk krijg je er minder voor dan de waarde op de kaart, maar als je de kaart anders toch nooit gaat gebruiken, kan het wel interessant zijn. 


* Weggeven kan natuurlijk ook. Ga jij die kaart toch niet gebruiken en komt je moeder, tante of zus wel graag in die winkel? Maak er dan iemand anders blij mee. 


Ik heb voor mijn verjaardag dus redelijk wat cadeaukaarten gehad, maar gelukkig wel allemaal die ik zeker ga gebruiken, dus dat komt hier helemaal goed! 


Krijg jij graag cadeaukaarten? Berg je ze op een bepaalde plek op? En vergeet je ze niet te gebruiken? Wat doe jij met kaarten die je toch niet gebruikt? Laat het me weten in de reacties! :) Reacties (5)

Nieuwste artikelen;
Baby zomervoordeelHoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 29 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Nieuwste YouTube video
Follow