Bijna een jaar geleden (Oktober om precies te zijn) schreef ik al eens over zakgeld. Ik vertelde hoe dat vroeger bij mij thuis ging en dat we graag wilden beginnen met zakgeld voor Thijs. 


Een paar maanden later probeerden we het uit, maar was het helaas nog niet zo'n succes. Hij had nog geen idee van de verschillende muntjes en had ook weinig interesse in het fenomeen "zakgeld". Helemaal prima, we stelden het nog even uit. 


Sinds een paar maanden vindt hij het wel heel interessant. Hij vindt het leuk om de verschillende muntjes te bekijken en alles op te tellen, gek hoe dat in een paar maanden tijd enorm kan veranderen! 


Thijs krijgt van ons nu € 0,50 per week en daar komt dan nog € 5,- per maand bij van opa en oma. Die bijdrage hebben wij altijd op zijn eigen spaarrekening gezet, maar nu doet hij het graag in zijn spaarpot erbij, helemaal prima. In totaal heeft hij dus zo'n € 7,50 te besteden per maand. Dat lijkt erg weinig, maar het is vooral voor een kleinigheidje.


Meestal wordt het bedrag ook wel nog iets hoger. We vinden het beiden belangrijk dat onze kinderen helpen in huis. Het huishouden draait niet vanzelf en kleine klusjes kunnen ze al prima doen. Thijs heeft inmiddels de leeftijd dat hij gerust de katten eten kan geven (en de vissen ook inmiddels) ;) Of dat hij zijn speelgoed opruimt en kleding in de wasmand gooit. Hij is wel erg makkelijk, dus dit soort dingen zijn niet vanzelfsprekend... en daarom hebben we ervoor gekozen dat,als hij goed helpt, hij soms iets extra's krijgt. Niet altijd en ook zeker niet voor de dingen die hij wel graag doet (helpen met bakken en koken) maar vooral voor de dingen die gewoon gedaan moeten worden, maar waar hij meestal niet zo'n zin in heeft. Als het allemaal goed gaat, dan krijgt hij bij zijn zakgeld iets erbij en dat motiveert toch best goed! 


Inmiddels heeft hij van zijn zakgeld een rescuebot gekocht. Hij is helemaal lyrisch over de rescuebots en de prijs van € 15,- weerhield hem er zeker niet van om ervoor te sparen. Een aantal weken terug was het zo ver. Ik was zelf niet thuis, maar Dustin ging met de kinderen naar een enorme speelgoedwinkel (opzich al een uitje) en daar zocht hij de mooiste uit. Even "zelf" betalen bij de kassa en we hadden het vrolijkste kind ooit in huis ;) 


Ik ben blij dat we er nu mee begonnen zijn en dat het zo goed loopt. De ene ouder betaald graag voor een extra klusje en een ander vindt dat het er gewoon bij hoort. Ik heb juist het idee dat dit op deze manier voor ons heel goed werkt, dus op naar een nieuw spaardoel! 


Die € 500,- haalt hij nog niet ;) 
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Nieuwste YouTube video
Follow