Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 x waarom de herfst hartstikke leuk is!

Ik had niet gedacht dat ik dit snel zou schrijven, want ik had (op zijn zachts gezegd) altijd wat moeite met de herfst... De lange zonnige dagen die opeens verdwenen waren, de regen en wind... toch heb ik de afgelopen jaren een omslag gemaakt.. want je kunt blijven balen, maar de herfst komt nu eenmaal eens per jaar. Dan kun je er maar beter het beste van maken ;) Ik vind de herfst nu eigenlijk hartstikke leuk en wel hierom;

1. Bakken!

In de zomer bakken we eigenlijk vrij weinig. Het is vaak warm in huis en dan wil je de oven niet extra aanzetten... maar in de herfst kan het weer volop! Brood, appelflappen, Appel kaneel cake... ik deel regelmatig nieuwe recepten en ik blijf lekker doorbakken, want het is heerlijk om te doen en niemand vindt het erg om alles voor te proeven hier in huis! 

2. Op de bank


Het klinkt misschien een beetje raar, maar dat is dan maar zo! Ik vind het heerlijk om lekker op de bank te hangen. Ik kijk regelmatig nieuwe series en films, maar lees ook volop boeken. Ik knap echt op van een middagje op de bank.


De kinderen vragen sinds kort om een pyjamadag, dat hebben we geloof ik 1 keer eerder gedaan en ze kijken daar echt naar uit, dus dat gaan we binnenkort maar eens inplannen! Nu de agenda ivm corona ook veel leger is, is dat best prima te doen. Op de bank met pyjama aan, een leuke film, thee, limonade en kruidnootjes... genieten!


3. Genieten van de natuur


Hoewel het binnen heerlijk warm is, knap ik ook altijd op van een flinke herfstwandeling. En zeg nou zelf... de natuur is toch ontzettend mooi in de herfst? De mooie kleuren, bladeren die vallen, paddenstoelen zoeken, pompoenen uitzoeken en uithollen... er is genoeg te doen en te zien. Daarna warmen we binnen wel weer op!

Deze foto maakte ik tijdens onze laatste herfstvakantie, zo mooi!


4. Rust en tijd voor elkaar


In de zomer heb ik (eerlijk is eerlijk) altijd meer energie. De zon zorgt ervoor dat we veel buiten zijn en veel te doen hebben; naar het strand, bbq-en en etentjes en meer! Maar de herfst is bij uitstek het seizoen om de rust terug te pakken. Ik ben altijd wat meer moe in de herfst, maar hoewel ik dat eerst altijd vervelend vond, geef ik er nu aan toe. Ik maak de agenda leger (niet lastig in deze tijd) en ga lekker vroeg naar bed, wat maakt het uit? Heerlijk toch!


Meer binnen zijn betekent ook meer tijd voor elkaar. Niet meer hele dagen buiten, maar samen binnen spelletjes doen. Die hebben we sinds onze laatste vakantie helemaal herontdekt... ganzenbord en kwartet! En we lezen veel meer voor. Als de kinderen naar bed gaan, dan zitten we even bij ze en lezen we gerust 2 verhaaltjes voor, gewoon omdat het zo fijn is.


5. De feestdagen komen eraan!


Niet iedereen kijkt misschien uit naar de feestdagen, maar ik wel! Ik denk dat ze dit jaar nog belangrijker zijn dan anders. En dat we het huis nog gezelliger gaan maken. De kerstboom zetten we echt nog niet op, maar de kerstlampjes hangen wel alweer in de tuin. Daarnaast ben ik alweer druk bezig om lekkere recepten te verzamelen. We hebben nu genoeg tijd om het een en ander uit te proberen en mochten we tegen die tijd de feestdagen niet met familie kunnen vieren, dan brengen we de feestmaaltijden gewoon rond en spreken we elkaar via Facetime oid.


Nu er op de videostreams zoals Netflix alweer volop kerstfilms te vinden zijn, kunnen we rustig aan beginnen met aftellen ;)

Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Onze week; Lekker lenteweer, naar de dierenarts en heerlijk eten
door Doortje 09 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Op zoek naar goede pannen? Lees hier de tips!
door Doortje 08 apr., 2024
Op zoek naar goede pannen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Recept; Aardbeien jam twisters
door Doortje 06 apr., 2024
We maken vandaag lekkere makkelijke aardbeien jam twisters!
5 x besparen in April
door Doortje 04 apr., 2024
April is begonnen, we delen vandaag weer 5 handige bespaartips
Show More
Share by: