Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 handige tips om te besparen op kinderkleding!

Kinderkleding kan best duur zijn en voor je het weet zijn ze eruit gegroeid en kun je weer gaan shoppen! Hoewel dat niet heel erg is, is het voor je portemonnee iets minder leuk, dus vandaag deel ik graag 5 handige tips om te besparen op kinderkleding... 

1. Koop in de uitverkoop;

Echte "sale" heb je volgens mij niet meer. Inmiddels zijn er het hele jaar door aanbiedingen en uitverkoop. Ik vind het zelf lastig om echte seizoensproducten in de uitverkoop te halen. Een zomerjas is handig, maar dan zul je zien dat ik de maat verkeerd inschat en ze de jas alsnog niet passen... niet handig!
Maar andere kleding koop ik regelmatig in de uitverkoop; denk aan spijkerbroeken. Voor mijzelf, maar ook voor kinderen zie je het er niet aan af dat ze van de vorige collectie zijn. Ik kocht laatst voor Thijs 2 nieuwe spijkerbroeken voor nog geen €10,- ideaal! 

2. Tweedehands;

Ik ben fan van tweedehands en ik heb het geluk dat we regelmatig zakken vol kleding krijgen van ouders met oudere kinderen. Dat kost dus helemaal niets en dat is fijn. Daarnaast geef ik ook alles weer door wat wij niet meer gebruiken, zo kun je anderen ook weer blij maken. Heb je niemand in je omgeving die oudere kinderen heeft? Dan is marktplaats of de kringloopwinkel een idee, daar kun je ook heel veel kleding vinden die er nog goed uitziet, niet gratis, maar wel voor een fractie van de prijs. 

3. Combineer met basics;

Merkkleding wordt steeds belangrijker als kinderen ouder worden en als je kind daarnaar vraagt, dan kun je dat zeker weleens kopen. Combineer duurdere items met goedkopere basics. Wij kopen bijvoorbeeld zelf vaak voor de meiden basic leggings, die we dan combineren met leuke rokjes en vrolijke shirts. 

4. Niet te veel kleding;

Het is natuurlijk handig om twee weken niet te hoeven wassen, maar is dat nu echt nodig? Als je een gezin hebt, dan is de kans groot dat de wasmachine dagelijks of in ieder geval om de dag aanstaat. Dan hoeft de kast ook echt niet zo vol te liggen. Voor Thijs kochten we dit winterseizoen bijna alles zelf, hij heeft nu een leeftijd waarbij tweedehands kleding minder voor handen is. We hebben gekeken wat er nog wel lag en daar een aantal dingen bijgekocht. Ik had bedacht dat als het niet genoeg zou zijn en we in de knel zouden komen, ik altijd nog iets erbij kon kopen, maar dat is niet nodig geweest. Hij heeft voldoende keus uit shirts en draagt het liefst een spijkerbroek, dus vooral een paar verschillende shirts en de kast was weer voldoende gevuld. 

5. Verzorg je kleding goed;

Oke, er wordt niet altijd even zuinig met kinderkleding omgegaan. En dat is helemaal prima. Ik laat de kinderen altijd spelen en worden ze vies? Dan is dat maar zo! Daar zijn ze kind voor hoor. En dat ik dan een keer een vlek er niet meer uitkrijg, dat vind ik ook geen probleem, dat is dan jammer. 
Wat ik wel merk is dat kleding langer meegaat als je het bijvoorbeeld niet in de droger doet, dat vertelde ik al bij het besparen op de was. De kleding slijt minder snel en hoewel ze er soms uitgroeien, dan kan het weer doorgegeven worden. Dus hoe beter je de kleding verzorgt, hoe langer het meegaat. 
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Onze week; Lekker lenteweer, naar de dierenarts en heerlijk eten
door Doortje 09 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Op zoek naar goede pannen? Lees hier de tips!
door Doortje 08 apr., 2024
Op zoek naar goede pannen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Recept; Aardbeien jam twisters
door Doortje 06 apr., 2024
We maken vandaag lekkere makkelijke aardbeien jam twisters!
5 x besparen in April
door Doortje 04 apr., 2024
April is begonnen, we delen vandaag weer 5 handige bespaartips
Onze week; Koffie, schoolvoetbal en Pasen!
door Doortje 02 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Show More
Share by: